Troll - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Sweet Games
Autoři: Christophe Lauras
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Chcípák

V pravidlech se píše, že na konci lovu lze použít chcípáka z ruky, pokud se daný kmen účastní lovu. Visí mi tu však 2 otazníky:
1) jaký okamžik znamená konec lovu? Podle mě to je v okamžiku, kdy je určeno celkové zranění a zároveň před tím, než se začne lov vyhodnocovat. Čili hodně krátký moment...
2) jestliže ve výše uvedený okamžik může použít chcípáka z ruky kdokoliv, kdo se účastnil lovu, jak postupovat v případě, že o to má zájem více hráčů? Např. příšera má 7/10 životů a během boje dostala celkové zranění 10. Jenže 2 ze 3 hráčů účastnící se lovu mají žrádla dost a oběma jde hlavně o trofej. Oba tedy chtějí příšeru raději rozsekat na cucky, než aby žrádlo dostal třetí hráč. To tedy bude rozhodovat rychlost, kdo jako první na stůl položí chcípáka a rozseká kořist na cucky? Toto je podle mě nedomyšlené.

Pak ještě off topic otázka: jídlo se rozděluje trollům. Čili když první je troll, druhý je troll, třetí je past, čtvrtý je opět troll, dostává tato čtvrtá karta v pořadí jídlo, protože past není troll a tedy se nepočítá? Já bych řekl že ano.

Díky za názory.
19.2.2019 23:56:45

Chcípák
Zdravím,
no dle mého osobního názoru:

1) S tím bych souhlasil. Konec lovu bych považoval za chvíli, kdy je určeno celkové zranění.

2) K tomuto, trofej dle pravidel dostane ten, kdo zahájil lov. Chcípáka z ruky může zahrát kdokoli se účasní lovu. Takže pokud by to chtělo udělat více hráčů, proč ne? Samozřejmě v uvedeném příkladu by stačil jen jeden Chcípák a to tedy od hráče co zahlásí tuto skutečnost jako první. Pokud to ale z nějakéh důvodu chtějí udělat oba, neviděl bych v tom problém.

K off topic - souhlasím, že jídlo se rozděluje mezi první 3 TROLLY (akorát pes v tom pak dělá bordel :D )

20.2.2019 11:15:45

speett - oprava
Pokud je kořist rozsekána na cucky, trofej obdrží troll, který ji rozsekal ;).

Odpověď na druhou otázku by mě tedy také hodně zajímala.

20.2.2019 16:41:10

díky> Pravda, přehlédl jsem...díky za opravu - speett

trofej
Jak píše anupinka, trofej získává ten, kdo způsobil rozsekání na cucky. Takže když 2 hráči budou mít chcípáka a oba chtějí trofej místo žrádla, budou se hádat, kdo dřív řekl či vyndal na stůl chcípáka? Ta hra by asi neměla být ve stylu dobble. Je jasné, že tato situace nebude nastávat často, ale když už...tak co na to autor či rexíci?

20.2.2019 18:18:49

Vybíráme z Bazaru

Kinghill CZ s deluxe komponenty, nerozbalané
Kinghill CZ s deluxe komponenty, nerozbalané
Akt. cena: 1050 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas