Too Many Bones - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rady pro novice

Ahoj, už delší dobu pokukuji po TMB a říkal jsem si, že bych si ukrátil čekání na TES tím, že bych se vrhnul do TMB a konečně zakusil něco od CTG. Měl bych však pár dotazů na místní TMB nadšence.

V jakém počtu nejčastěji TMB hráváte?

Pokud hrajete solo, tak hrajete raději true solo, nebo je lepší zážitek hrát 2-handed?

Pokud byste kupovali TMB nyní, tak co by byl Váš první nákup po základu/společně se základem? Objednával bych normálně z jejich eshopu a přijde mi nelogické platit těch 20e poštovné, takže bych k základu něco za těch 50-60e přihodil, abych se dostal nad 200e.

Předem díky za každou reakci!

10.5.2023 08:57:35

Uvažoval jsme podobně minulý měsíc a k základu jsem přihodil dva gearlocky (Nugget a Ghillie), neoprenovou mapu a upgradované health chipy z Cloudspire (protože nenahrazují ty původní v krabici TMB a přijdou zvlášť). Nejčastější rada na fórech byla dokoupení Undertow. 

Jinak bacha, odeslání jim fakt trvá. Objednával jsem to před třemi týdny a dodneška to ani nepředali dopravci, i když minulý týden se přes support dušovali, že už to skoro bude. (Hádám, že teď mají děs a běs kvůli KS Elder Scrolls a nestíhají vyřizovat eshop, přeci jen je to miniaturní studio.)

10.5.2023 09:40:50

@Dansemacabre  Zatím jsem taky uvažoval nejvíc nad dalšíma gearlockama (stejná dvojice), nebo ještě nad Age of Tyranny hlavně kvůli těm novým encounterům pro dny 1-3 kvůli nějaké variabilitě.

Jinak s těmi chipy jsi asi špatně pochopil tu poznámku, co u nich mají. Neznamená to, že když si objednáš ty k TMB, tak ti je dají rovnou do krabice a nedostaneš ty původní. To je jenom upozornění, že je nedáš do té původní krabice bez toho, abys z ní vyhodil ty původní standardní.

10.5.2023 10:12:38

Tak co se počtu hráčů týče, ideální je podle mě ve třech. Ve dvou jde taky v pohodě. Ve čtyřech už je to trochu přecpané. Sólo jde hrát i jen s jedním Gearlocem, ale je rozhodně zajímavější ovládat alespoň dva, kvůli různým synergiím.

Co koupit do začátku. Určitě souhlasím s dalšími Gearlocy. Jestli směřuješ více na sólo tak Ghillie je super. Ale nešlápneš úplně vedle asi s nikým. Za mě bych pak doporučil ještě 40 Days in Daelore (pro více encounter karet a další potvory pro různorodost). Undertow je taky dobrá volba (dá ti jak bosse, tak příšery, nový druh battle mapy, a 2 hrdiny), ale asi bych po tom začal pokukovat až pokud zjistíš, že TMB je fakt pro tebe.

Pokud máš peníze navíc, tak pak i ty vylepšené health chipy (které má spousta lidí za nutnost), ale já je osobně nemám (a ano hrál jsem i s nimi), ale vůbec mi nechybí.

10.5.2023 10:26:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Já hraju TMB nejradši ve dvou a třech. Ve čtyřech je to už moc jednoduché.

A ze začátku bych doporučil vzít hlavně další Gearlocky (a Age of Tyranny). Nebral bych ale Nugget a Ghillie -mají totiž dost podobné mechaniky jako postavy ze základu a místo toho bych radši šel do nových mechanik jako je Gasket nebo Tink. 

10.5.2023 11:25:15

Ahoj, 

mám all-in a velice rád poradím, nebo řeknu můj názor :-).

 

Solo je true solo, máš tam dokonce solo karty příběhů, jinak se ti škálují jednotky a přijde mi to docela těžší oproti hře dvou a více hráčů, ale asi fajn výzva. Jak řekl Kame, synergie Gearloců je dost návyková, takže tě bude bavit vytvářet různá komba.

 

Nejčastěji hrajeme ve dvou, ale ve třech je to taky super. (nemám tolik kamarádu na hraní, nebo je nebaví hrát 4 hodiny a déle :-D ). Nevím, jestli to je jen můj pocit, ale čím víc hráčů hraje, tím je hra lehčí, takže si při hře 3-4 hráčů přidáváme nějaké body záporáků navíc.  

 

Jinak co se týče vylepšených čipů, tak je to prostě lepší zážitek, nemůžu si pomoct. Taky jsem si je napoprvé nevzal a nakonec jsem neodolal. Teď si nedokážu představit, že bych hrál s tím lehkým plastem. Všechno drží na místě a máš super pocit, jak jsou opravdu těžký.

 

Za mě je super Undertow, baví mě odlišnost a trošku větší komplexita hraní. 

Kdybych si měl s vybrat ze všech gearloců, tak Gasket, Nugget a Ghillie.

Malé rozšíření 40 Days in Daelor taky moc fajn. 

 

Kdyby tě cokoliv zajímalo, tak rád poradím!

 

Fajn den

 

10.5.2023 11:45:06

Wow, moc děkuji všem za jejich pohled! Dle rychlosti a detailnosti reakcí je vidět, že komunita téhle hry je fakt zapálená. Další dobré znamení proč do TMB jít.

Naštěstí mám spoluhráče, kterým nevadí ani TI4, takže 4 hodinky jsou nic. :D Předpokládám, že bych to hrál hodně sólo (za dvě postavy, dle toho, co zatím o hře vím) a případně max ve dvou nebo třech. Když se nás sejde více, tak by padla volba asi na něco jiného.

Deskovky hraju hodně i kvůli tomu fyzickému zážitků, takže o čipech dost uvažuju (k TES je budu mít - All-in).

40 Days jsem taky uvažoval kvůli variabilitě, ale nevím, zda jsem to pochopil správně. Přidává to sice encounter karty, ale jenom do balíku, že kterého se tahají dny 4-X je to tak? Zvýšit variabilitu ve dnech 1-3 kde jsou jinak 3 dané karty je možné jenom přes Age od Tyranny. A jaký máte případně názor na tu kampaň v tomhle rozšíření? Má to nějaký větší smysl, nebo v tom nevidíte oproti normálnímu hraní nějakou velkou přidanou hodnotu?

Z hrdinů bych asi určitě bral Ghilie, protože jsem v RPG takový úchyl na cokoliv co drží luk a jestli je ještě dobrý pro sólo, tak je to jasná volba. Ideálně bych asi teda bral jednoho gearloca navíc (Ghilie), jedno rozšíření pro variabilitu (AoT/40 Days), prémiové čipy a trochu mě láká ta vlastně zbytečná adventura mapa :D

10.5.2023 12:35:52

Hmm, i když mám TMB už roky, tak jsem kampaň zatím nejel, tak tam neporadím. Ta variabilita prvních 3 dnů je taková, musím mrknout, ale většinou se ty první 3 dny berou jako “rozjezd”, takže sice budou různé, ale možná ne až tak? Ale jak říkám, musel bych mrknout. 

Jde hlavně o to, že jestli nevyužiješ kampaň (která funguje tak, že musíš porazit myslím 4 bossy po sobě, ale pokaždé když někoho porazíš, tak uděláš malý restart, dostaneš nějakou výhodu z poraženého bossa, ale zároveň každý nějaký postih, a jdeš na dalšího stejně jako jednorázovka), tak brát to jen pro těch 7 setů dnů 1-3 úplně není tak skvělá přidaná hodnota jak se zdá. Ale zase je pravda, že ta kampaň umí tu hru trochu změnit (hlavně ty postihy, které třeba určí, že nemůže člověk zvyšovat nějaký stat, což nutí člověka nehrát za postavu pokaždé stejně/stejný build).

40 days přidá opravdu jen ty další encountery, ale zase jsou tam i chipy pro další nepřátele. Je to těžký mno. Ale asi ať vezmeš jedno nebo druhé, tak neuděláš špatně…stejně, pokud tě to chytne, tak za pár měsíců budeš objednávat znovu. A to mezitím dorazí i ten poslední KS, který má obsahu mrtě.

10.5.2023 12:59:33

Pokud chceš Gillieho, tak k němu doporučuju i Ally Pack. Jako jo další zbytečná věc, ale je to vážně moc příjemné když se po boardu nepohybují jen životy s kostkou. Adventure Map je super! Za mě i lepší než premium health.

Kampaňové hraní mám rád. Není to to samé jako hrát x her po sobě. Výhodou je to, že jednotlivé partie jsou kratší (v základu jsou někteří bossové až moc dlouzí a pak jdeš na ně už moc přesílenej) a zároveň si můžeš nějaké vylepšení a vybavení přenášet a to tu hru taky dost urychlí a díky tomu stihneš odehrát i celou kampaň za děn což je velké uspokojení. 

Což mi připomíná – to co se mi na základním boxu nelibí (a proč mám v tomhle radši Undertow) je to, že se může velice jednoduše stát to, že bosse zabije jeden hráč za jedno kolo. To je pak takové smutné když odehraješ celou hru a boss je pak z toho vlastně to nejlehčí. 

P.S. jestli si chceš zkrátit čekaní na svou kopii TMB, tak na zadní straně pravidel každého samostatně hratelného boxu je hádanka. Když tuhle hádanku vyřešíš, tak ti z Chip Theory Games pošlou zadarmo nějaké promo. :)

10.5.2023 14:46:32

Taky budu poprvé objednávat too many bones a mám stejně dilema. Z toho co jsem pochopil zde , na bgg a redditu, tak mi nejlépe vychází základní hra a dvě postavy. Pokud se hra začne ohravat, tak velkou expanzi, pochopil jsem spravne? Převážně budu hrát sólo a 2-3 hráči.

27.8.2023 18:39:48

IN

Zvazuji na podzim zkusit preorder kampan pro TMB na strankach Lisky (pokud by to pro vas byla relevantni informace) :)

----------------------
Majitel liščí krabice

27.8.2023 19:59:58

Škoda žes nenapsal dřív před 14 dny jsem zakoupil zaklad a 4  rozšíření .Chystám se na cloudspire jak to vypadá s ním?

28.8.2023 15:09:52

Škoda žes nenapsal dřív před 14 dny jsem zakoupil zaklad a 4  rozšíření .Chystám se na cloudspire jak to vypadá s ním?

28.8.2023 15:09:53

@kosibratr Tak lišák na jaře ve velkém oznámení řekl že se Liška může přidat k jakékoliv příští kampani. Takže s nakupováním CTG her bych počkal. Cloudspire má být příští rok.

28.8.2023 15:43:47

IN

Ano, ke Cloudspire bych se moc rad pridal. Mam tu hru moc rad.

----------------------
Majitel liščí krabice

28.8.2023 15:45:25

Když ono je to těžký, když se rozhodnu, ze nějakou hru fakt chci a ta hra je na skladech, tezko čekat pak rok a půl na další kampaň :). U těch co nezvládají angličtinu to plné chapu. Za mě objednáno TMB zaklad a hoplo remastered. Pokud mě to chytne, tak podpořím alespoň přes TES late pledge ;)

28.8.2023 16:21:33

Já anglicky neumím ale je tu cz překlad tak jsem neodolal, snad vydržím na cloudspire počkat,ten tu má také překlad ale chtěl bych samozřejmě lišku podpořit. 

28.8.2023 20:29:15

@IN Tak to je skvělá zpráva. Uvidíme kolik lidí se chytí. Já jsem naštěstí zatím pořídil jen základ a Ghillieho, takže bych ještě mohl zařadit výhybku, kdyby se ta česká verze podařila. Teď však spíš netrpělivě čekám na blížící se kampaň Hoplomachus, jak se to vyvrbí tam. :D

1.9.2023 17:26:46

@IN naprosto parádní zpráva a must have. Čím dřív to liška spustí, tím lépe :D už aby to bylo… jsem zvědavý, která verze nakonec dostane přednost.

4.9.2023 08:04:04

@IN bude možnost objednat/zakoupit CZ language pack? Koukal jsem že v němčině to bylo možné. Mám k TMB téměř vše a jde mi hlavně o karty setkání, protože přeci jen to překládání příběhu kazí atmosféru.

4.9.2023 08:16:46

Taky by mi udělala radost možnost language packu, jak píše @totalpan, stačily by karty setkání.

4.9.2023 10:52:02

CZ karty příběhů - Tak to by byla bomba!

5.9.2023 17:18:16

Doma skoro all in - zbytok bude čoskoro - ja by som uvítal aj preklad všetkých postav nejake sú tu zo Zh … ,  kedže ide prioritne o tie a naučit sa zane hrať a dobre to kombiť  :) 

5.9.2023 19:18:24

Vybíráme z Bazaru

Ostrov pokladů
Ostrov pokladů
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 7 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas