Tombed - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: desková hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: 4Dados
Autoři: Cristian Casado Otazu
Elena Herrero Jaén
Jorge Fernández Alonso
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kickstarter

Probíhá kampaň na KS : https://www.kickstarter.com/projects/629037531/tombed-miniatures-boardgame-set-in-egypt-40s-1/description
Hra je po cca 72 hodinách zafinancovaná, stejně tak následně odemčeny i první 2 SG. na 64.000 EUR je pak solo mode, koop mode má být jako další SG.

V kampani zveřejněna pravidla a gameplay videa/review. Backnul jste někdo další?
21.9.2018 13:12:05

Kampan - průběh
Jelikož se tak trochu tradičně kampaň zasekla v mezidobí po zafinancování přes posledními 72 hodinami, a pár backerů odešlo, vydavatel zareagoval docela sympaticky. Upravil SG, takže nyní je stále ještě možná výhodnější cena - s EB postavou navíc, především pak přidal do základu SOLO a COOP mode, který by měl fungovat jako kampaň. Původně to měl být jeden ze vzdálenějších SG, nyní je v základu /dle vydavatele by to měl být placený addon pro retail vydání/.

26.9.2018 17:51:43

Kampaň - pokračování
Kampaň zatím moc nejede, v hluchém období spíš poztrácela nějaké přispěvatele. Vydavatelé dneska zareagovali poměrně solidním přidáním herního obsahu /nové díly herních políček, hodně různých karet - pasti, market karty, relikty / který zjevně schovávali jako SG a je celkem jasné, že by se neodemkl.

1.10.2018 17:28:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Poslední 4 dny
Tak bohužel se kampaň zasekla ještě víc, dokonce ted už není hra ani zafinancovaná.
Nicméně, vydavatelé přidali možnost ALL IN, navíc je jako addon expanze přidávající něco jako "survival" mode, kdy je naopak úkolem hráčů přežít dost dlouho a faraona vyčerpat - v nových lokacích, s novými herními prvky, s novými služebníky atd...
Pokud jste někdo uvažoval o tom hru podpořit, asi nyní je ta správná doba, aby v posledních 48 hodinách, kdy se většinou přidávají nerozhodnutí, byla ještě/opět zafinancovaná. SG ale jako takových moc nebude /zjevně velkou část plánovaných nacpali autoři postupně do základu, aby hru udrželi - zejména solo a coop mode/, i když ..jako první SG je vlastně postavička ala Indiana Jones ;-)

4.10.2018 15:48:32

kampan
proc ta neduvera lidi? tvurce vypada, ze trochu panikari

5.10.2018 10:47:24

junik
Vydavatel se snažil zachránit, co se dalo, aby se kampan nezhroutila. Původní obsah vs cena byl opravdu trochu málo, tak přidali po připomínkách lidí poměrně dost obsahu, který byl plánovaný jako SG /psal jsem níže/. Nyní přidali all in na všechna rozšíření.
Původně to vypadalo fakt slušně rozjetě, přišly ty hluché dny, co postihují tyhle menší tvůrce a podle mého názoru zareagoval vydavatel na některé věci pozdě, s addony přišel pozdě a v tuhle chvíli je lehce nezafinancováno. Chybí cca 10 přispěvatelů, aby se hra zase vrátila do zafinancovaného stavu.
A prostě trochu klasika, jak není otevřených 50 SG, z toho ideálně 49 miniatur, tak EB odcházejí. Je fakt, že boty tam tvůrci dělají, celou dobu slibují anglické review a nedodali a to jim hlavně amíci mlátí o hlavu. Je zas pravda, že mají dobře zpracované španělské review s anglickými titulky - což stačí pro představu. A lidi je kritizují, že v pravidlech v angličtině mají chyby a překlepy...na což tvůrci x krát odpověděli, že finální verze bude od profesionálních překladatelů /rodilých mluvčích/
Těch addonů také mohli mít mnohem mnohem víc. Je trochu vidět, že s kampaněmi na KS nemají moc zkušeností, obhospodařuje ji tam jeden člověk a trochu to nestíhá. Plus OBV neskáče, jak někteří backeři pískají..
Hlavní důvod, proč mají asi o 250 lidí méně oproti 1. kampani, je krach první kampaně díky rozporům vydavatel vs tvůrci - což zjevně vyřešili, plus dost lidí čeká, až to půjde do retailu. že si to koupí jako hotovou hru, bez nějakých komplikací...trochu proti principu KS. I když tam podle tvůrců nemá hra obsahovat solo/coop mode a nějaké další věci, které budou samostatně dokoupitelné.
Zbývají poslední 3, resp. 2,5 dne, tak snad se to zas přehoupne do financování a třeba se povede i ten Indy..

5.10.2018 11:43:29

48 hodin
Posledních 48 hodin, ta kampan je....divná svým průběhem. Zafinancováno, odfinancováno, dneska ráno zase zafinancováno, nyní chybí cca 1400 EUR, nějakých 20 lidí..

6.10.2018 20:23:17

Vybíráme z Bazaru

Hladové příšerky
Hladové příšerky
Akt. cena: 310 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas