Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

zdeseni a stopy

nechapu ty zdeseni

strana 9 projevy zdeseni: pokud vysetrovatel neuspeje a padlo zdeseni vyhodnoti se vsechny projevy zdeseni na karte dobrodruzstvi a na karte mýtu, hned pod tim je priklad projevu zdeseni…

 

“protoze pri hodu navic padl symbol zdeseni je vysetrovatel k smrti vydesen a uplatni se vsechny projevy zdeseni na karte uvedene…”

o karte mytu uz ani slovo

 

cekal bych pokud se vyhodnocuje i efekt z karty mytu tak ze kdyz je to priklad tak by to tam melo byt zmimeno, takhle me to trochu mate

 

a pokud se opravdu vyhodnocuje i karta mytu a kdyz je tam pridej na pocitadlo zkazy 1 zeton no tak nevim nevim, to se da prece behem jedne karty probudit prastary a nebo tomu nerozumim.

hodim vsema kostkama padne zdeseni (cil jsem nesplnil) 1 zeton zkazy, odstranim kostku a znova a takhle je mozne naskladat na kartu prastareho teoreticky 6 zetonu behem jedne hry… nebo cemu na tom nerozumim.

 

a jak je to se symbolem stop?

 

pise se po jakemkoliv hodu mohu obetovat a zetony stop a prehodit libovolny pocet kostek

 

takze jdu od 6ti kostek dojdu na posledni kostku odhodim stopu a zacinam zase na 6 pokud jsem zadnou nepouzil, nebo proste seberu ty co jsem odstranil abych mohl pokracovat v hazeni, necham jen ty co byli prirazeny k cili a hazim znova? protoze to je libovolny pocet, nebo je to v tu chvili z tech aktivnich kterymi jsem zrovna hodil takze pouziji-li na zacatku tak je jich 6 pouziji-li na konci je uz jen jedna? to ale uz neni libovolny pocet. a co kdyz potrebuju treba 2 svitky jeden mi padl a hodim stopu, muzu teda tim jednym nehazet? jakobych se na nej soustredil a hodim jen (libovolnym poctem)  tema ostatnima a pak jen pridam ke svitku?

 

 

 

 

28.8.2021 00:13:45

Karta predstavuje Dobrodružstvo. Každý riadok symbol na nej je cieľ. Ak máš vyhodnotit symbol zdesenia postupuješ takto.

 Prvý cieľ - hodiš 6 kockami. Ak si splnil cieľ aj keby spadol symbol zdesenia neriešiš ho a postúpiš na další cieľ  . Ak si nesplnil a padol symbol zdesenia vyriešiš ho. Potom odložiš jednu kocku podľa pravidiel a pokračuješ v hádzaní kockami. V prípade že pri dalších hodoch zase cieľ nesplníš vždy vyhodnotiš symbol zdesenia ak padne na kockách 

Čo sa týka stop. Najlepšie je ich použiť ked máš plny počet kociek. Hodis 6 kockami pripadne aj bonusovymi. potom pouzijes stopu a môžeš prehodiť ľubovoľný počet kociek znovu bez toho aby si odobral jednu kocku ak pri normálnom hode kockami. A napr kocky so symbolmi ktoré sa ti hodia už neprehadzuješ. Ak máš viac stop tento postup môžeš opakovať za každú stopu

28.8.2021 06:27:39

@perun91  takze ale pokud pri kazdem neuspechu a symbolu zdeseni mam vyhodnocovat, opravdu se vyhodnocuje i kratkodoby efekt na karte mytu? jak rikam prijde mi to ze prakticky behem jednoho dobrodruzstvi lze probudit prastareho.

 

jinak s tou stopou je to tedy prehozeni tech kostek kterymi jsem hazal, ne uz vyrazenych.ok.

28.8.2021 10:28:00

Ak neuspejes pri plnení cieľa a na karte mýtu je text

Projev zděšení:  urob niečo. 
musis to vyhodnotiť 

28.8.2021 12:37:02

Podle mě se to týká jen karty dobrodružství. Kartu mítu teda neřešíme! A ani nebudeme ;-)

23.4.2022 11:52:38

Zděšení na kartě mýtů

nene, nejde o aktivaci okamžitého efektu.
V základu existuje jedna karta mýtu (nevím, jestli nějaké rozšíření nepřidává další), která na sobě dole má “Projevy zděšení:” a na tuto jedinou se toto pravidlo aplikuje.

29.12.2022 10:03:52

Stopy

přehazuješ pouze ty, které máš k dispozici, jsou v tvém poolu.
Tzn. máš k dispozici 6 kostek, použiješ stopu → házíš jednou až šesti z těchto kostek. Je na tobě, kolik z těchto kostek přehodíš.
Pokud se ti 2 hodí, můžeš hodit znovu jen čtyřmi.

Druhý příklad:
Pokud jsi 2x neuspěl a máš k dispozici jen 4 kostky → použiješ stopu → přehazuješ 1-4 kostky, opět je na tobě, jestli budeš přehazovat jednu, dvě, tři, čtyři.

29.12.2022 10:28:35

Vybíráme z Bazaru

Arcadia Quest
Arcadia Quest
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas