Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Tři dotazy

Pravidla jsem studoval několikrát velmi podrobně, a nakonec mi nejsou jasné pouze tři věci:
1. Chci se ujistit. V pravidlech je na straně 9 poznámka o tom, že pokud hráč může splnit cíl, ale nebudou mu stačit kostky na další, může se rozhodnout tento cíl schválně nesplnit, odebrat jednu kostku a pokusit se efektivněji splnit další cíle. Týká se to třeba případu, kdy bych na splnění síle potřeboval 6x pátrání (lupa), a součet mi padne na třech kostkách, přičemž by mohl padnout jen na dvou?
2. Pokud někdo uzamkne kostku pomocí zaklínadla a v dalším tahu se ve hře objeví dobrodružství nebo nestvůra s uzamčením dané kostky (např. červené), má moje zaklínadlo přednost? Tj. někdo pak kostku může dejme tomu jednou použít a pak ji musí uzamknout jinde. Nebo je to tak, že zaklínadlo přestává okamžitě fungovat a kostka musí být uzamčena nestvůrou nebo dobrodružstvím?
3. Tohle možná bude působit nesrozumitelně. Kate Winthropová má mimo jiné tu schopnost, že během jejího tahu se ve hře nesmí objevit nestvůra. V případě dobrodružství je to jasné. Vztahuje se to i na půlnoc, kdy se může objevit žeton zkázy na symbolu zděšení tj. přidání nestvůry do hry, nebo (jiná možnost) se v důsledku otočení karty mythosu má objevit nestvůra ihned popř. jako pozdější efekt předchozí karty při odbití půlnoci? V souvislosti s tím doplňující dotaz - kdy by musel probíhat zmíněný tah? Od devíti do půlnoci nebo od půlnoci do tří?
10.1.2016 21:55:16 | Upraveno autorem (porovnej)

odpovědi
1) Ano, ale v tvém případě by to nemělo smysl, protože když jednu kostku odložíš, a pak to hodíš na 2 tak jsi stejně použil 3 kostky (2x3 + jedna odhozená). Řekněme, že bys potřeboval 4 lupy a padly ti 4x1 - raději jednu odhodíš a budeš doufat, že v příštím hodu použiješ jen dvě (1+3 nebo 2+2) a ušetříš tak 1 kostku
2) Kostka je ihned zamčena, viz popis zaklínadel str. 13
3) Ne

10.1.2016 23:15:28

Vybíráme z Bazaru

YEDO Master set (KS Shogun all-in pledge)
YEDO Master set (KS Shogun all-in pledge)
Akt. cena: 2890 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas