Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Sústredenie vs Kúzlo


Ahojte, mám otázku ohľadom karty kúzla, vďaka ktorému si môžem odložiť kocku (zoslanie kúzla).
Keď si chcem odložiť kocku na sústrednie môžem tak podľa pravidiel urobiť iba jeden krát vo svojom kole a túto činnosť môžem vykonať až po neúspešnom hode.

Ako je to ale s kúzlom, ktoré umožňuje odloženie kocky?
1. Môžem tak urobiť kedykoľvek? (napríklad aj po úspešnom hode? - splním jednu z úloh na karte dobrodružstiev, no jedna kocka sa mi hodí na plnenie druhej úlohy na tej istej karte dobrodružstva - môžem si ju vďaka kúzlu odložiť?)

2. Ak mám dve kúzla na odloženie kociek k dispozícii, môžem ich použiť obe v jednom hode? (napr: potrebujem na úlohu tri kocky, dve sa mi podarí hodiť no tretia chýba - môžem si tieto dve kocky odložiť na dve karty kúzla?)

3. Múžem si po neúspešnom hode odložiť jednu kocku na sústredenie a zároveň v tom istom hode aj druhú kocku na kúzlo (v jednom hode si odložim teda dve kocky)? Alebo iba v jednom hode na sústredenie a až v druhom hode na kúzlo?

Viem, že je to dosť rozsiahla otázka, no daná karta kúzla sa mi zdá byť až príliš výhodná. Alebo funguje podobne na princípe sústredenia - teda možnosť odloženia iba jednej kocky na kúzlo, iba raz v danom ťahu a iba po neúspechu?
Vopred ďakujem za odpovede.
10.4.2018 08:33:36

kouzla
1. Ano
2. Ano
3. Ano

Jen jedno malé doplnění, tuším, že symbol na kouzle už nejde při použití kouzla změnit vlastností vyšetřovatele/ předmětu, ale jinak je vše, jak jsi popsal.

10.4.2018 08:37:53

Pelly> Super, ďakujem za naozaj veľmi rýchlu odpoveď :-D - tom_game

detail> pozor, aby si neprehliadol maly detail. Ak zamknes kocku na kuzle, ostane tam zamknuta dovtedy kym nie je pouzita :-) tj bude zablokovana aj pre inych vysetrovatelov.
Priklad: podrzis kuzlom zvitok, ale vo tvojom dobrodruzstve sa ti ho uz nepodari pouzit, tak tam ma ten zvitok v karte kuzla aj dalsi vysetrovatel a nemoze tu kocku jednoducho z toho kuzla vziat, ked bude napr musiet hodit iba lebky a zvitok by mu bol naprd. Kuzla su fajn, ale svojim spôsobom aj dost nebezpecne :-) - Wuuduu

Vybíráme z Bazaru

Zoo New York (CZ)
Zoo New York (CZ)
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas