Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

sestra Mary - uzamknute kocky

Sestra Mary ma vlastnost, ze moze ignorovat zamknute kocky. Pri zamknutej zelenej kocke nam to je jasne, len pri zamknutej cervenej alebo zltej sa s priatelkou nevieme dohodnut :D
Ja si myslim ze je to tak, ze na to aby som v hre mohol pouzit cervenu alebo zltu potrebujem pouzit bezny alebo vzacny predmet, ktory mi k zelenym prida tieto kocky. Pri zamknutych kockach to moze Sestra Mary spravit a po odhodeni bezneho/vzavneho predmetu pouzije aj zamknute kocky - ostatni vysetrovatelia nie.
A druha verzia, ktoru uprednostnuje priatelka ked hra tuto postavu je, ze je to vlastnost danej postavy a uzamknutu cervenu alebo zltu kocku moze pouzivat bez toho aby odhodila bezny resp, vzacny predmet, ktory k zelenym pridava dane kocky.
3.4.2017 10:55:44

Kostky
Pokud chceš použít žlutou nebo červenou, vždy musíš odhodit příslušný vzácný nebo běžný předmět. Sestra Marie tak nemá neomezený přístup ke kostkám, ale může ignorovat efekt zamčení (což může být v některých případech dost zásadní) - na konci svého kola příslušné kostky samozřejmě vrací zpět.

3.4.2017 11:13:29

kocka
ako napisal Bedik, sestra Mary moze pouzivat zamknute kocky akby neboli zamknute. Ale nie pouzivat cervenu, zltu, (nebodaj bielu a ciernu) kocky bez pouzitia predmetov, len preto, ze su zamknute :-)

3.4.2017 12:13:42

albaldan
Jednoduše pravdu máš ty :-).

3.4.2017 14:12:25

Nejednoznačné
Vždy jsem to hrál tak, že je nutné vlastnit předmět, který ti to dovolí. Ale včera jsem se dostal do situace kdy moje dcera na tohle upozornila a po pečlivém přečtení jsem ji musel dát za pravdu. Je tam napsáno, že může používat všechny uzamčené kostky. Žádné slovo o tom, že k tomu musí mít i předmět. Tudíž pokud uzamčené nejsou tak je použít nemůže, jen tehdy když právě ty předměty má. Je to nejednoznačné a je to prostě na domluvě.

26.7.2017 14:17:57

To jako fakt ?
Ty kostky reprezentuji ten predmet - Nemas predmet , nemas kostky.

26.7.2017 14:38:08

ignorovat
slovo IGNOROVAT je podstatne a jednoznacne, neznamena to iste, ako POUZIVAT :-)

26.7.2017 15:33:14

Paladin91
Kosty nereprezentují ten předmět. Psycholožka taky může používat žlutou i červenou kostku v jiném světě a nemusí mít žádný předmět.

27.7.2017 00:24:43

vynimka> toto je jedna vynimka, ovsem pouzivanie zamknutych kociek sestry Marry funguje inak - Wuuduu

Přesný opis karty Sestry Marie
V průběhu svého tahu může navíc při hodech používat i všechny uzamčené kostky - na konci tahu je pak musí vrátit zpět na symboly uzamčení, ze kterých je vzala.

Nevidím nikde napsáno, že ještě musí odevzdat předmět který ji tohle dovoluje.

Jak jsem psal níže, dříve jsem to hrál tak, že jsem předměty mít musel, ale po přečtení textu pořádně, trvám na tom, že to lze vyložit tím i tím způsobem. Tutíž nejednoznačné.

27.7.2017 20:12:57

ano> nejednoznačné to je, resp. nejednoznačně přeložené, ale správně to je tak, že předmět použít musí... - Pelly

můj názor
Také si myslím, že musí použít předmět. Prostě nikdo jiný je po uzamknutí použít nemůže, ona je používat může, stejně jako by zamknuté nebyly. Proto si myslím, že musí použít předmět.

27.7.2017 21:00:25

D.A.M.
Formulace neni uplne jednoznacna, ale predtim jsi to hral dobre. Ano, sestra Marie muze pouzivat i zamcene kostky, ale je treba si uvedomit, za jakych podminek je tyto mozne pouzit ;).

Cituji z pravidel:
Na vetsine karet beznych predmetu lze nalezt symbol zlute kostky. ODHOZENIM karty takovehoto predmetu muze vysetrovatel ke svemu hodu pridat zlutou kostku.

Na vetsine karet vzacnych predmetu lze nalezt symbol cervene kostky. ODHOZENIM karty takoveho predmetu muze vysetrovatel ke svemu hodu pridat cervenou kostku.

Z toho logicky vyplyva, ze sestra Marie MUSI ODHODIT prislusny predmet aby mohla kostky pouzit.

28.7.2017 07:56:34 | Upraveno autorem (porovnej)

D.A.M.
českou verzi jsem nikdy nehral tak jak je to přeložené nevím
ale v té anglické je IGNORE lock dice icons ..... allowing her to add them to dice pool as NORMAL.
Normal tedy znamena že na to má kartu.

28.7.2017 08:04:19

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Undead or Alive; Gears & Guns+extras
Zombicide: Undead or Alive; Gears & Guns+extras
Akt. cena: 1999 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas