Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Projev zdešení+ za odmenu príšera

Nazdar, pri poslednej hre padla otázka na pravidlá, ktorú som nevedel zodpovedať, preto som hral bez projevov zdešení. Takže
1.) Ako sa rieši ak na dobrodružstve je projev zdešení. No ak to chápem správne, nesplním úlohu a padne mi symbol zdesenia, prechádzam na prejev zdešení. Lenže, platí to pre všetkých( pri pridaj žeton skázy, je to jasné ale pri odober kocku na ktorej symbol padol, už nie) alebo iba na vyšetrovatela ktorý úlohu plní? A druhá časť, koľko krát sa prejaví( opäť, pri odobratí kocky je to jasné, ale pri pridaní žetonu skazy to jasné nie je, pretože môžem pridať až 5 symbolov)?
2.) Ak úspešne splním úlohu a v poli odmien je symbol žetónu skazy, odoberá sa ale čo v prípade symbolu príšery? Ja to hrávam tak že sa pridá príšera do hry, ale spoluhráči poukazujú na to že to nedáva moc zmysel, býť za úspech potrestaný.
29.12.2015 11:49:26

Projev zdeseni + odmena
Podle me je to takto:
1a) Plati pro aktivniho vysetrovatele, tzn. kdyz mas odebrat kostku (vsechny se symbolem zdeseni), tak das krome te standardni trestne bokem jeste vsechny kostky se symbolem zdeseni. Tzn. pokud hazes 6ti kostkama (a nehodis spravne) a padly 3 zdeseni, tak odeberes jednu trestnou kostku a vsechny 3 zdeseni. Pak muzes zkouset splnit cil se zbyvajicima kostkama (tzn. jen dvema).
- otazka je jestli si jako trestnou kostku muzes vybrat i tu se symbolem zdeseni (tzn by se odebiraly jen 1+2 zdeseni a zbyly do dalsiho hodu tak 3 kostky misto dvou).
1b) Podle me tolikrat, kolikrat behem plneni dobrodruzstvi (v ramci jednoho tahu) nehodis na cil a zaroven padne symbol zdeseni. Nebo dokud se sam nerozhodnes nepokracovat a prijmout selhani v danem dobrodruzstvi.

2) Symbol zkazy - puvodne se pridaval, podle upravy karet v unseen forces rozsireni je ten symbol na techto kartach preskrtnut a odebira se...nevim jak v unseen forces, ale se zakladni hrou mi tahle oprava tu hru strasne zjednodusila. V podstate vyhravame vzdy a doom tokenu je na pocitadle vzdy jen par. Asi to budu hrat po staru (dokud neporidim rozsierni, ktery muze jinde obtiznost zvysovat a pak ta oprava dava smysl).
Prisera - pokud neni skrtla, tak se jednoznacne PRIDAVA (i v ramci odmeny za splneni). V pravidlech je dokonce psano neco, jako ze odmeny nemusi vzdy prinest jen pozitivni veci.

31.12.2015 00:18:08

žeton zkázy za odměnu?
Reaguju na Sandokanův druhý bod. Přijde mi nesmyslné třeba u karty dobrodružství "Temné znamení", že po úspěšném splnění dobrodružství přidám žeton zkázy na kartu prastarého. Vždyť je to nesmysl, ten úkol plním abych získal odměnu a né abych byl potrestán žetonem zkázy (vždyť by nemělo žádný smysl takovéto dobrodružství plnit a nikdo by ho nehrál)... Přitom když v tomto dobrodružství neuspěju přijdu pouze o jeden žeton příčetnosti? A když uspěju dostanu mimo jiné žeton zkázy? Je to padlé na hlavu, proto jsem na kartách na kterých se dostává žeton zkázy za odměnu, symbol zkázy přeškrtnul aby se po úspěšném splnění cíle jeden žeton zkázy odstranil z počítadla. Udělal jsem to podle opravených karet z rozšíření Unseen Forces. Což mě pěkně naštvalo, že v nové hře bylo tolik chyb - pět karet dobrodružství mělo špatně odměny a jedna "Kurátor muzea" má místo o půlnoci projev zděšení. 6 chyb výrobce mi přišlo fakt dost...

Na druhou stranu jsem si stěžoval na nesmyslně jednoduchou obtížnost, že jsme porazily prastarého 13:0 apod. Ale to jsme hráli s tím že za odměnu jsme žeton zkázy z počítadla odebírali a nepřidávali jak bylo na kartách původně...

4.2.2016 13:31:28

většinou> kromě toho žetonu zkázy dostaneš za odměnu třeba ještě i symbol (u jednoho dobrodružství snad dokonce dva), nebo nějakou výbavu, pak se to vyplatí hrát... - Kew

Zeton zkazy "za odmenu"
Ja teda nevim, ale my zeton zkazy normalne pridavame a prijde mi, ze to dava smysl - proste tim, ze jsi splnil nejaky ukol, tak jsi nekde neco vydrazdil, nebo jsi toho prastareho mimo jine nastval a tak k tobe popoleze o krucek bliz.

Rozhodne zeton zkazy "za odmenu" je min nebezpecny, nez kdyz je "za trest", protoze tam hrozi, ze prijde vickrat (pri neuspechu).

A co se tyce odebirani kostek, kde padlo zdeseni, tak my to hrajem tak, ze muzes jako tu prvotni kostku odebrat i "zdeseni", takze pak to ma vlastne realny vliv, az kdyz padne vic nez jedno zdeseni.

18.4.2016 09:52:33 | Upraveno autorem (porovnej)

zdešení> se vyhodnocuje jako první, tedy neuspěl si? Existuje projev zděšení? Padlo ti zděšení? => projev zděšení. Chceš pokračovat? => odstraň kostku. Pokračuj. - Pelly

pelly
Dik, mas pravdu, tak to jsme hrali blbe, zatim jsme v TZ novacci. :)

Primarne jsem chtel ale obhajit smysl ty prisery nebo zeton zkazy za "odmenu".

18.4.2016 11:44:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Twilight Imperium (Čtvrtá edice) - CZ od 1,- Kč
Twilight Imperium (Čtvrtá edice) - CZ od 1,- Kč
Akt. cena: 5500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas