Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pár Otázek prosím

Ahoj, prosím o radu a vyjasnění pár nejasností , předem moc děkuji za konzultaci .
Q: Dobrozdružství s průvodním jevem : O půlnoci se objeví nestvůra : Chápu tak že si musím dobrodružství pohlídat a kdybych ho nevyřešil do půlnoci tak tahám nestvůru?
Q:neuspěji v dobrodružství , jsem za to postižen a na dobrodružství zůstanu s tím že ho vyřeším až dostanu další šanci. Mezitím se v něm objeví nestvůra a já se ho rozhodnu vzdát a raději se odebrat do špitálu, neb jsem na pokraji sil. Ani ho nezačnu hrát . I tak si musím opět odebrat postihy aniž bych ho zahájil?
Q: V rámci dobrodružství zabiju nestvůru - dobrodružství ale již nesplním. Když se na mě opět dostane řada- Chápu správně že musím plnit i to co bylo nestvůro překryto v předchozím kole a nyní je viditelné?
Děkuji velice za pomoc

30.12.2018 17:48:26

Odpovědi
Q1: Ano chápeš správně, takto fungujou všechny jevy na kartách, při splnění podmínky. Pokud je tedy karta o půlnoci na stole a dobrodružství nesplněno, tak taháš nestvůru
Q2: Myslím, že není možné, aby se objevilo něco a tys nemohl reagovat dobře a včas. V novém kole je nejprve fáze pohybu, ve které můžeš z lokace odejít (i když si tam v předchozím kole zůstal po nesplnění) a při přesunu neutrpíš v rámci pohybu postihy.
Q3: Ano, chápu to stejně. Proto se snažím chytře taktizovat. Dost důležitá je zde volba postavy. Moje oblíbená je například ta, která ignoruje posloupnost úkolů :).

30.12.2018 18:22:12

rada @xDante1986> Děkuji moc . Já si nejsem jist hlavně u toho odchodu z dobrodružství.. V pravidlech je : Vyšetřovatel se může kdykoli rozhodnout že svojí výpravu vzdá a NEUSPĚJE V NÍ. a v oddílu Odměny a postihy je psáno : Pokud vyšetřovatel naopak ve svém dobrodružství neuspěje , je vystaven postihu , který je uveden v červeném... Z čehož mi zas logicky vychází že odchod z dobrodružství =neúspěch=postih. ..
Jinak se to stává například v případech kdy na kartu dobrodružství kde jsem poprvé neuspěl a zůstal příjde před dalším pokusem nestvůra jež automaticky při úspěchu odebírá například sanity. - sir.azazel

K druhé otázce
Jak píše xDante1986: Nové kolo začíná fází pohybu a ty se můžeš libovolně přesunout a tím pádem z karty dobrodružství odejít. Postih za to žádný není - ten jsi dostal v minulém kole, když jsi dobrodružství nesplnil.

30.12.2018 20:22:45

Vybíráme z Bazaru

Gloomhaven: Lví chřtán
Gloomhaven: Lví chřtán
Akt. cena: 730 Kč
Končí za: 20 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas