Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Něco mi uniká?

Nechtěl bych tu být za černou ovci, ale nějak nechápu, v čem spočívá zábavnost této hry. Koupil jsem ji asi před rokem a vedlo mě k tomu docela nadstandardní hodnocení na ZH. Zkusil jsem a uložil. Dnes jsem ji dal znovu na stůl, že jako v ní přeci něco být musí, když je tak chválená. Začínal jsem čtyřikrát za čtyři různé vyšetřovatele a s každým z nich zkusil úspěšně splnit každé ze šesti vyložených dobrodružství. Fakt je ten, že jsem pokaždé spotřeboval všechny předměty a kouzla, co jsem na začátku dostal a nesplnil jsem ani jedno z nich. Takže má otázka zní. Dělám něco špatně, nebo je ta hra tak marná, že když nepadaj kostky (a to já zas umím házet blbě :-D) tak je to prostě nehratelný?
24.3.2018 18:54:16

Hraní
Ta hra není špatná, ale i mně se zpočátku zdála těžká, ale poznáš, že je hratelná. Hlavně to nevzdávej! Určitě nesmíš hrát za jednoho hrdinu-hrdinku. Vezmi si jich najednou více. Klidně i čtyři, ono se to dá ohlídat, protože každý má jiné vlastnosti a ty se ti hodí na různá dobrodružství. Postupně do toho pronikneš.

24.3.2018 22:52:45

unika
Ano, unika ti podstata tejto hry.
1. nie je to hra pre jedneho vysetrovatela, a aj ako solo hrac mozes hrat za viacerych.
2. Je to hra IBA o stasti v hode kockami, takze necakaj nieco ine.

24.3.2018 23:53:43

OK
Wudu: Nemám problém hrát luckfesty jako je Talisman, Dungeonques nebo Zombicide, ale ve všech těch hrách jsem měl alesoň minimální šanci o něčem rozhodnout (doleva nebo doprava, ještě loupit nebo neloupit, páčidlo nebo brokovnici). Tady mi to přijde, že nemám vlastně vůbec možnost dělat cokoliv. Hodím kostky, nejsou to ty správný výsledky, smůůůla. Toť vše?

Zdenda: Neříkám, že ta hra je špatná. Jen se snažím přijít na to, jak jí vůbec začít hrát. Pokud mě to hned při prvním pokusu o dokončení dobrodružství donutí vyházet všechny karty vybavení/kouzel a nedostanu nic, protože jsem nesplnil, tak je asi něco špatně. A o tom byla moje původní otázka...

25.3.2018 01:22:22

hehe
tato hra je proste tazka, a to bud rad ze nemas niektore rozsirenia. Uz mnalinke Grave Consequences zo zakladu spravi 3x tazsiu hru.
v skupinke 3+ vysetrovatelov sa predmety a stopy neminaju tak rychlo ako pises, ale zaklad je, pouzivat skoro VZDY cervenu a zltu kocku, a samozrejme sa SUSTREDIT, pripadne prist inemu vysetrovatelovi na pomoc.

25.3.2018 01:31:59

hehe
To chápu. ale k čemu je ti veškeré soustředění, když ti schází jedna lebka a prijdou ti dva svitky a tři lupy; protože jeden svitek sis nechal v záloze, kdyby jako nepřišel?

25.3.2018 01:50:26

.
Asi jsi holt smolař a měl by ses kostkám vyhýbat.
Nám přišel základ zase moc jednoduchý a museli jsme si ho trochu stížit houserules. Potom přišlo první rozšíření a obtížnost šla trošku nahoru.

Pokud se na začátku sejdou jenom těžká dobrodružství tak je potřeba se zaměřit na ta jednodušší z nich. Klidně tam jít i ve dvou vyšetřovatelích a vzájemně se podpořit. A ono to nakonec padne. Ty postihy nejsou tak drastické, že bys jedno dobrodružství nemohl zkusit vícekrát.

25.3.2018 07:32:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Zkus appku
Mě deskovka ukrutně nebavila, dal sem jí šanci 2x, ale pak sem si stáhl digitální verzi Elder Sign Omens a úplně jsem tomu propadl. Většinou hraju za 2 vyšetřovatele, kteří mají ve startovních předmětech něco smysluplného, co pomůže hned od začátku s neštěstěnou v kostkách. Na druhou dtranu... stejně nemám chuť vytahovat deskovku, vystačím si s appkou. To se mi nicméně stalo i u Smallworldu, jak sem stáhnul appku, deskovka už nikdy nešla na stůl. Hrajeme s manželkou pass’n’play a appka je velká úspora času.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

25.3.2018 10:17:43

.
A tak ono to není úplně nutný, hrát za každou cenu právě Temné znamení, mám pár dalších her, kterými se tutově zabavím. Spíš mě zajímalo, jestli jsem jediný, komu tahle mechanika přijde trošku moc náhodná a pro někoho s mým štěstím na kostky tudíž nehratelná...

Jak píše Yaksha, asi jsem holt smolař :-D
A appku zkusit můžu, díky za tip...

25.3.2018 19:17:10

Abe

100 lidí, 100 chutí
deskovka je deskovka a appka je appka, neposlouchej kolegu :) Mě třeba Temné znamení neskutečně baví, i po letech si tuhle hru rád vytáhnu. Je jednoduchá, s příjemnou herní dobou okolo 1 hod, s parádní atmosférou. Samozřejmě je to stále o kostkách. Nicméně hráč může jít tomu štěstí hodně naproti. Zvýšit tím pravděpodobnost ve svůj prospěch. A když se některá karta dobrodružství nepovede, prakticky nikdy to neznamená konec hry. To naopak k téhle hře patří. Mohou přijít 2-3 neúspěšné dobrodružství po sobě, v nejhorším navštiv stánek se suvenýry, pokud všechny předměty použiješ. Určitě bych u složitějších karet doporučoval vzájemnou spolupráci postav na jedné kartě, stejně tak bych doporučoval se naboostovat lehčími kartami dobrodružství na začátku hry.


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

25.3.2018 21:08:58

Vybíráme z Bazaru

Velké vyšetřování začíná
Velké vyšetřování začíná
Akt. cena: 55 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas