Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Harvey Walters VS zděšení


Dobrý den, měl bych otázku ke zvláštní schopnosti vyšetřovatele Harvey Walterse, spočívající v přetáčení symbolu zděšení na symbol znalostí. Pokud plním dobrodružství (nebo je to efekt karty Mýtů), které má projev zděšení: "Odstraň všechny kostky, na nichž padlo zděšení", děje se tak ihned po hodu kostkami nebo můžu (po neúspěšném hodu) nejprve využít vyšetřovatelovu schopnost přetočení symbolu zděšení na jedné kostce a k tomu třeba i Soustředění a druhou kostku se symbolem zděšení si uschovat pro plnění dalšího cíle (popřípadě odložit na kouzlo). Tedy že pokud mi padnou 2 symboly zděšení, neodeberu obě kostky v důsledku projevu zděšení, ale jen 1 za neúspěšný hod. Mockrát děkuji za odpověď!
8.3.2021 21:19:58

Pokud se pamatuji,
vždy jsme to hráli tak, že pokud postava má schopnost přetáčet kostku, nejdřív můžeš přetočit kostku a pak je všechny vyhodnotíš. Také můžeš samozřejmě ještě před samotným vyhodnocením hodu použít žetony stop, nebo karty předmětů k přehození kostek, pokud to umožňují (podle toho kolik jich máš a chceš použít). Pokud má karta dobrodružství efekt zděšení a neuspěl si v plnění úkolu a současně na některé kostce je symbol chapadla i po přetočení kostky > musíš vyhodnotit efekt zděšení. V tvém případě jak píšeš, odebereš všechny kostky se symbolem zděšení. V takovém pořadí to vyhodnocujeme. No a až poté si můžeš nějakou kostku kouzlem odložit, nebo v případě neúspěchu se pak s některou soustředit, ovšem až potom co odložíš jednu z kostek za neúspěch/nesplnění cíle.
Tak sad jsem ti pomohl...

* * * * *
Board games klub, Trenčín

8.3.2021 21:44:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Soustředění na zděšení> Díky moc za rychlou a jasnou odpověď!

Ještě mě napadla varianta k výše uvedené situaci, a to pokud bych se chtěl soustředit na symbol zděšení v rámci plnění dalšího cíle. Lze to provést tak, že odložím dejme tomu 2 kostky (jakékoliv z daného hodu) za hozené symboly chapadel, kostku za neúspěšný hod a soustředím se na symbol chapadel který padl a vyvolal efekt zděšení? Čistě teoreticky.

A když jsem u těch vyšetřovatelů, ještě bych měl dotaz na vlastnost Mandy Thompsonové:
"... může Mandy tomuto vyšetřovateli přehodit 2 kostky....."
Musí to být vždy 2 kostky? A ty přehazované kostky vrhá hráč kterému pomáhá, nebo osobně hráč postavy Mandy?

Mockrát díky za odpověď ;) - Stillborn

Vybíráme z Bazaru

Vesnička
Vesnička
Akt. cena: 575 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas