Temné Znamení - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: karetní hra, kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

doom tokeny

Ahoj, tak jsme hráli a narazila jsem na dvě nejasnosti. Jednak jsme automaticky při každé půlnoci přidávali žetony na počítadlo zkázy. Ale dost jsem nyní znejistěla, bo tady čtu, že tomu tak není. A přidává se pouze když je někde napsáno, nebo na kartě dobrodružství, nebo zemře vyšetřovatel.
A druhá otázka, prastarý útočí když je počítadlo zkázy zaplněno a pak se postupuje přehazováním kostek a ubírání doom tokenů. Každou půlnoc se pak zase přidává?
Jsem z toho jelen :-) Díky za rady. Hra je skvělá, ale pravidla v čj nic moc. Nikdy si nejsem jistá, jestli to neděláme blbě.
4.4.2016 10:16:41

odpovědi
Dle pravidel se žeton přidává pouze když jsi k tomu vyzvána. Nicméně hra je v základu vcelku jednoduchá (i když to tak v průběhu nevypadá), takže existuje domácí pravidlo, že o půlnoci přidáš žeton.

V souboji s Prastarým se pak dle pravidel opět nic nepřidává, ledaže by to měl přímo v popisu na kartě.

4.4.2016 10:28:02

to Pelly> Díky, to se opravdu dost zjednodušuje :-) až se to pořádně naučíme, tak se asi vrátíme k tomu půlnočnímu přidávání. Ano, není složitá, ale na sledování toho je poměrně dost. Vůbec nevím, kde jsem to pochytla, přišlo mi to nějak přirozené. Přeji pěkný slunečný den - perdurabo

nejasnosti
Je to tak, žeton zkázy se přidává pouze na základě nějakého mýtu případně jako trest za nesplněné dobrodružství, nikoliv pokaždé kdy odbije půlnoc. Co se souboje s prastarým týče, tak to už v podstatě samostatná hra. Pokaždé když odbije půlnoc, prastarý zaútočí podle svého útočného charakteru na kartě.

Pravidla jsou poměrně rozsáhlá a je téměř nemožné pochytit vše hned před první hrou. Já to dělám u nové hry tak, že si přečtu pravidla, pak zkusíme odehrát jednu hru se vším všudy, občas nahlídnu do pravidle kvůli nejasnostem. Po hře, až se to v hlavě trochu uleží si přečtu celý návod znovu a spousta věcí si člověk, spojí, uvědomí si souvislosti, zjistí co se hrálo špatně a v neposlední řadě lépe si vše zapamatuje, protože to je pro něj mnohem srozumitelnější než první studování... To jen tak bokem :)

4.4.2016 10:39:08

to michal09> díky za tip, byla jsem nucena to tak udělat, ačkoli jsem perfekcionista a :-) První hry byly dost legrace, polovinu věcí jsme nestíhali sledovat, takže jsme hravě zvítězili, druhou hru jsem nechtíc ozvláštnila o útok prastarého s každým přidáním žetonu, takže jsem pro změnu hravě zlikvidovala celou rodinu / v zastoupení /. A o tomto víkendu už to docela šlo, ale právě se tam vynořily další nejasnosti. Díky za odpověď a přeji pěkný slunný den. - perdurabo

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail: Pád Avalonu + Ozvěny Minulosti
Tainted Grail: Pád Avalonu + Ozvěny Minulosti
Akt. cena: 1225 Kč
Končí za: 15 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas