Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 240 min (reálná data) |
Herní svět: | Starověk |
Herní kategorie: | desková hra, strategická |
Herní mechanismy: | neuvedeno |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Christian Marcussen |
Rok vydání: | 2021 |
Dostupnost: | |
Sdílej: |
Výklad pravidel
Dobrý den,
hra je skvělá, velmi jsme si ji oblíbili, nicméně při poslední hře jsme se dosti poškorpili kvůli výkladu pravidel.
Měl jsem skupinu 4 bojových jednotek na poli sousedícím s městem soupeře, bráněné jednou jednotkou. V rámci akce pohyb jsem skupinu rozdělil a dvěma jednotkami jsem na město zaútočil. Boj jsem vyhrál.. Následně v téže akci pohyb jsem s druhou dvojicí nakráčel do již mého města s tím, že tahle dvojice se na boji nepodílela, proto jsem použil další akci pohyb a posunul je na vedlejší políčko.. Třetí akci pohyb jsem s nimi zaútočil na další soupeřovo město.. Setkalo se to s velikou nevolí.. Spoluhráči měli problém s mým prvním krokem, kde jsem vojsko rozdělil a poté, co jedna skupinka město dobyla, tak druhá vlezla do již obsazeného města a chtěla se hýbat dál.. S dvojicí, která bojovala, jsem již nehýbal..
stejná situace následovala chvíli na to, kdy jsem měl skupinu čtyř jednotek na poli sousedícím s městem soupeře bez jednotek.. Přijde mi jako totální hloupost, najet do města s celou skupinou, když bych si ji zablokoval (dobytí města) a nemohl s ní v témže kole již hýbat.. Zároveň jsem nemohl s jednou jednotkou pohnout do města a se zbývajícími město obcházet, protože v cestě byly hory.. Smysluplnější mi proto opět přijde.. jednu jednotku poslat do města, město dobýt a v témže pochybu tam pohnout se zbytkem, kteří mají ještě dvě případné akce pohyb k dobru, protože se na dobytí města nepodíleli..
Je to tak jak jsem to zahrál v pořádku, nebo když skupinu rozdělím na dvě, tak se tyto následně nemohou sejít ve stejné akci pohyb na dalším stejném políčku..V pravidlech je, že se pohyby vyhodnocují postupně v libovolném pořadí, jak to tedy aplikovat na výše uvedený příklad?
Moc děkuji všem za odpověď!
Pokud jsi na to spotřeboval všechny svoje 3 akce (3x zahrán Pohyb) tak je to v pořádku.
Taky si myslím, že je to v pořádku. Dle pravidel se jednotky můžou dělit a zároveň se tam píše, že pouze jednotky které se účastnily boje nebo dobývání města se již v dané akci pohyb nesmí hýbat.
Mám pocit, že boj se děje po všech pohybech v té akci. Tudíž by ta Tvá první akce udělat nešla. Ale hru teď u sebe nemám, kouknout se nemůžu.
EDIT: Super, tak to dává možnost více taktizovat. Pak je to OK.
Ne ne. Viz. věta přímo z pravidel… Boj je třeba vyhodnotit hned, teprve poté může pokračovat akce pohyb… Takže za mě je to zcela v pořádku.
Za mne taky spravne, takto to i hrajeme. Rozdelit skupinu je OK a pak pohyb kazde skupiny (nebo boj) je zvlast - delaji se jeden po druhem. Uplne dle pravidel, protihraci si meli dat vetsi pozor :)
A když zaútočím na město s pevností co nemá jednotky a já mám jednu jednotku tak to funguje následovně?
Oba hodíme kostkami a když on nehodí číslo 5 nebo 6 tak já vyhrávám, i když třeba hodím 1?
Neboť on mi tím pádem jednotku nezabije a tím pádem se další kolo boje bere jako město bez hradeb a jednotek a tím pádem jsme vítěz?
@Roniga Ano, je to tak. Pevnost se účastní pouze prvního kola boje, a pokud během něj tvou jednotku nevyřadí, je město ve druhém kole boje obsazeno.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Bang! Zlatá horečka
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 10 dnů