Star Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chyba v překladu

Možná se někomu bude hodit: karta Admirálský člun má správně umožnit vrátit do ruky libovolnou základnu, ne jen nepřátelskou.
4.3.2019 23:10:22

Použití oficiálního CZ překladu
Promo pack 1 - CZ
Text na kartě Admirálský člun je převzatý z oficiálního překladu od vydavatelství Blackfire. Je tu rozdíl - v EN verzi je použit výraz TARGET BASE a v CZ verzi NEPŘÁTELSKOU ZÁKLADNU. Právě výraz TARGET BASE se dá vyložit i tak, že si mohu vracet do ruky své vlastní základny - což pokud vím bylo oficiálně zmíněno u vydání rozšíření Bases & Battleships. V souvislosti s kartou Mega Mech. Která byla speciálně navržená aby umožňovala i návrat vlastních základen do ruky. Tento mechanizmus je oficiální a funguje stejně u Admirálského člunu jako u karty Mega Mech "Mecha dělo".
-- U překladu těchto dvou karet mám v plánu odstranit výraz "nepřátelskou" --

Tato problematika se netýká jen karty Admirálský člun a Mega Mech, ale i každé karty na které je napsané "Můžeš zničit nepřátelskou základnu / You may destroy target base.

U ničení vlastních základen si nejsem jistý zda se jedná o oficiální mechanizmus. Na tohle téma jsem nenašel žádné zmínky v pravidlech ani vyjádření od výrobce.

Můj názor:
U základní hry a rozšíření Fleets & Fortresses, Bases & Battleships mi nepřipadá, že by likvidace vlastních základen mohla přinést nějaké výhody. Jisté benefity by to mohlo přinést snad jen u základen z Promo packu.

5.3.2019 02:45:15

Ničení vlastních základen
Teoreticky by to ještě mohlo mít smysl, pokud by soupeř měl v ruce karty typu "pokud má soupeř X základen, získej Y poškození".

Nicméně v Star Realms aplikaci vlastní základny ničit nelze, tak bych se držel toho.

5.3.2019 23:06:00

Vybíráme z Bazaru

bang! kostková hra
bang! kostková hra
Akt. cena: 154 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas