Splendor Duel - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Bruno Cathala
Marc André
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Porovnání s klasickým Splendorem

Ahoj. Jaké jsou vaše dojmy? Je pro hraní ve dvou tohle o tolik lepší volba, než klasický Splendor? A co třeba ještě v kombinaci s rozšířením Města?

9.1.2023 10:05:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Je to samozřejmě hlavně jiné, tím, že to je čistá dvojkovka.

Ale třeba za mě, jak mi normální Splendor přišel takový “ok jako vstupní hra pro nehráče, jinak meh”, tak tohle se mi zdá výrazně lepší. Jsou tam oproti klasickému Splendoru tři jiné/nové fíčury (svitky privilegií, jiný systém sběru postav a tři různé podmínky vítězství), které z toho imho dělají zajímavější, taktickou hru.

Jedno z překvapení závěru roku 2022.

9.1.2023 10:25:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Rozhodně, všemi deseti. Duel je za nás (mě a ženu) hezčí a strategičtější varianta toho původního (v základu, měli jsme ho kdysi půjčený). Pro dva hráče bych jednoznačně volil ten, fakt z toho je o stupeň dva lepší dojem - díky interakci a novému systému dobírání žetonů a též novým podmínkám vítězství. Původní jsem doma nechtěl i kvůli vizuálu. Jediný “zápor” může být, že původní byl ve dvou na 15 minut (fakt filler), Duel na 30 (plnohodnotnější hra).

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

9.1.2023 10:59:51 | Upraveno autorem (porovnej)

No právě o to hraní ve dvou mi jde. Splendor máme, ale ještě jsem se k němu nedostal, abych ho zahrál. Teď mi jde o to, jestli ho nemám poslat dál a místo něj pořídit duel, ldyž budeme hrát hlavně ve dvou. Nebo jestli se naopak vykašlat na duel a shánět časem Města, až se základ ohraje.

9.1.2023 11:01:05

Jedna z nejlepších dvojkovek, jaké můžeš v současné době sehnat. Bruno Cathala, který se na hře podílel, má na svědomí i 7 Wonders Duel, a něco z té geniality je určitě i zde - čistý a bezchybný design, velmi elegantní.

9.1.2023 11:02:33

@Conan Pokud můžeš, pošli dál. Duel stojí kolem 560 Kč, klasický 7 kil nový, takže na tom nebudeš ani nějak více škodnej.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

9.1.2023 11:06:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Mna osobne to nijako neohurilo. Pocitovo mi to v konecnom dosledku prislo ako velmi podobne hry. Najvacsi rozdiel je citit v tom ako sa z ponuky vyberaju drahokamy. Tu sa hra ale aj dost spomalila a znacne sa predlzila herna doba oproti povodnemu splendoru. Na castejsie hranie je asi teoreticky lepsi DUEL ale stale je to za mna len splendor co znamena hru ktora nenadchne ani neurazi. Vytiahnut to na stol raz za cas je asi ok ale keby to hram casto tak by ma to za chvilu omrzelo. Za mna osobne teda preferujem original splendor, v dvojici je rychlejsi a zaroven to je hra ktoru vysvetlim takmer kazdemu.

9.1.2023 15:13:56

Vybíráme z Bazaru

Scythe: Titání nebes ve folii
Scythe: Titání nebes ve folii
Akt. cena: 430 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas