Space Base - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Alderac Entertainment Group
Autoři: John D. Clair
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Ahoj,

Je tady někdo kdo hru hrál nebo dokonce vlastní a byl bych ochoten se podělit o dojmy z hraní?
Na základě recenzí to vypadá jako celkem zajímavá hra a líbí se mi, že všichni vlastně pořád hrajou, protože se musí soustředit i na hody ostatních hráčů.

Ale než do toho půjdu tak bych si raději přečetl zkušenosti někoho kdo už to hrál.

Dikes!
28.9.2019 17:23:28

Joe

Mam odohranych par hier na BGA a hra sa mi celkom paci. Ak niekto pozna Machi Koro, tak SB ma k nemu blizko, aj ked v SB nemaju karty textove efekty, iba poskytuju rozlicne zdroje + niektore umoznuju manipulaciu s hadzanymi kockami.

Je to taky nenarocny engine building, v ktorom ma hrac vzdy 12 vlastnych kariet na poziciach 1-12, pricom vo svojom tahu hodi 2 kockami a ziska efekt zo svojich kariet na poziciach bud jednotlivych cisiel alebo ich suctu (teda napriklad kariet 2 a 3 alebo karty 5, ci dvakrat efekt karty 4 alebo jednej karty 8). Postupne zakladne karty nahradza kupenymi kartami z ponuky, ktore maju lepsie ci odlisne efekty, ultimatne potom zakladnami z ich samostatnej ponuky, ktore poskytuju vacsie pocty vitaznych bodov (a nemozno ich uz dalej nahradit, takze danu poziciu “uzamknu”). 

Nahradene karty na danej pozicii hraca sa otacaju hore nohami pod novu kartu, cim vytvaraju “kopku” a hracovi v dalsich tahoch poskytuju mensie bonusy v tahu protihraca, ak ten hodi prave danu poziciu. Zo zaciatku si teda treba “vybudovat” kopky, aby hrac ziskaval bonusy za svoje karty aj v tahu protihraca.

Takto v kazdom tahu hrac ziska obvykle peniaze, a/alebo si zvysi zakladnu uroven penazi (ked kupi kartu z ponuky, jeho peniaze sa zresetuju na tuto uroven), a/alebo ziska vitazne body, a/alebo nejaky efekt, ktory musi najprv “nabit” jednou ci viacerymi kockami, obvykle vo viacerych tahoch pri hodeni daneho cisla.

Hra rychlo odsypa a za mna je to vyborny lahky engine-building, ktory kludne mohol niekto vydat aj u nas :)

-------------------
Prekladateľ Joe

14.4.2022 07:36:52

Hrano jak zive, tak na BGA. Aplikace na BGA hezky ukazuje, ze vlastne ve hre nejsou skoro zadna rozhodnuti (protoze vzdycky beres to co ti da vic penez, nez zacnes delat body) vyjma nakupu karet. Take interakce mezi hraci v podstate neni.

Na hrani je to prijemne a nevypada to na stole spatne, ale hranim si mozek nezavaris a pratelstvi neprohloubis :)

14.4.2022 07:57:08

Taky jsem to teď hodně hrál na BGA a musím říci že se mi to líbí. Jasně, je to o náhodě na kostkách a některé strategie, pokud se sejdou karty, jsou už prakticky neporazitelné.

Mělo by tam být víc karet jako ta loď za 7, co bere soupeřům VB (jako modrá 4, jako červená 3). Ale jednou se mi třeba povedlo vyhrát na loď, co když se nabila naplno (3 kostky), tak řekla “You Win”.

Command Station to prý dělá maličko vyrovnanější. 

Navíc tedy jako kluk v osmdesátkách ležící v knížkách o kosmonautice naprosto ŽERU to použití jmen kosmonautů ze zlatých dob dobývání vesmíru vč. programu Interkosmos a jeho kosmonautů sebraných po světě, takže se tam najdou lodě Jähn, Hermaszewski, Chrétien, Gürragchaa nebo třeba Remek ;)

--------------------------------------------------------------
Magic: the Gathering veterán, deskogeek a deskoherní překladatel

22.4.2022 11:40:36

Vybíráme z Bazaru

Fleet the Dice Game vč. rozšíření Dicey Waters
Akt. cena: 310 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas