Sorcerer - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: (Print & Play)
Wise Wizard Games
Autoři: Peter Scholtz
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Miselda the demonologist of the forgotten temple vs. Zevrane the blood lord of the outcast sanctuary

Autor: gwendoneth | 1 hodina 0 minut | 15.7.2021 | 1

Hra: Sorcerer

Hráči: Golom, gwendoneth

Naše první hra, takže jsme si osahávali mechaniky balíčků a dělali chyby. Asymetrie hraní a neustálá potřeba optimalizovat tahy je super - moje siréna měla celý balík výrazně reakční a situační, takžen nejtěžší bylo vždy hrát něco do prázdného bojiště. To upír byl soběstačný a neustále přhazoval silné miniony posílené (mojí, au) krví. Netušil ale, že mu ty jeho siláky moje sirény vlákají do sítí (v jednom tahu jsem mu zvládla vyčerpat tři miniony, mám prostě sex appeal). Nakonec jsem ale vyhrála spíš díky štěstí než nějaké supertaktice, když si vytáhl energii na 10 a bylo jasné, že chystá nějakou čuňárnu, podařilo se mi pomocí efektu tuším templáře mu náhodně sebrat z ruky přesně toho legendárního miniona, na kterého se chystal. Příště už mi nedá tak jasně najevo, že ho má :D Hra nás ohromně baví a těšíme se na další. Herní doba byla dána hlavně naší nezkušeností a nutností občas ověřovat pravidla.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Demonologist vs. Bloodlord jsem rozklíčoval, ale co byly ty ostatní balíčky?

EDIT: Tak podle popisu hry bude siréna = Miselda a templář bude Knight Templar, který je z Forgotten Templu - ten při zahrání nutí soupeře, aby odhodil náhodně 1 kartu z ruky.

1 hodina hraní na první hru vám připadá dost? Mně to naopak přijde extrémně rychlé :) Já mám odehráno 40 partií Sorcerera a průměrná herní doba je 2 hodiny. Asi nad tahy příliš hloubáme :)

I když je pravda, že většina her je pomocí Tabletop Simulatoru, tak obsluha hry tam může trvat o něco déle než při fyzické hře. A taky posledních 16 her máme s novými balíky z rozšíření Endbringer, které jsou na TTS už k dispozici - tak tam taky herní doba trochu narostla díky seznamování s novými kartami.

16.7.2021 10:21:25 | Upraveno autorem (porovnej)

@Duirin - Miselda the demonologist of the forgotten temple vs. Zevrane the blood lord of the outcast sanctuary

Vybírali jsme si tak nějak co se nám líbilo, ani jsme nekoukali, jestli to jde kombinovat, mně se to podle mě doplňovalo pěkně, ale zatím nevím, co hra umí ;) 

Jo, a herní době - my jsme viděli psáno 30-45 minut. Je ale pravda, že se u her málokdy vejdeme do dvojnásobku herní doby podle krabice (já jsem strašnej “myslivec”), takže se to možná bude naopak prodlužovat…

16.7.2021 10:55:51 | Upraveno autorem (porovnej)

My balíčky téměř vždy losujeme, takže náhodně. Teď tedy s tím, že jeden vybraný balíček si můžeme vyměnit (ale zase nevíš, co jiného si losneš).

Hrajte dál, kombinujte různé balíky, hra je opravdu docela dobře vyvážená, i když jsou tam samozřejmě lepší kombinace.

Pro mě Sorcerer patří zcela jasně mezi top 3 hry.

16.7.2021 15:56:22

@Duirin  Tak dneska dve hodiny a neco a lity boj o posledni “zivot” tretiho bojiste. Kostky jsem chtela vyhodit z okna :D

17.7.2021 00:46:02

@gwendoneth  A tak to má být :)

20.7.2021 01:05:32

Vybíráme z Bazaru

Duna: Tajemství rodu Nové
Duna: Tajemství rodu Nové
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas