Small World - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Days of Wonder
REBEL.pl
Autoři: Philippe Keyaerts
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Otázka k zabíjení Mágů, Kostlivců a Faunů

Ahoj všichni, potřeboval bych Vaši radu.

Pokud zabiji Mága/Kostlivce/Fauna, vracím žeton zabité jednotky do zásobníku s tím, že již nikdy nebude použita nebo jí dám protihráči, aby s ní mohl dále transformovat/přidávat nové jednotky na bojiště?

Nedávno jsme hráli SmallWorld a jednomu z  hráčů připadli Obchodující Fauni. První kolo obsadili tři pole, díky čemuž jich bylo z 8 11, a pak to začalo být horší a horší. Kdykoli jsme nějakého fauna zabili, hned jej tam ve svém tahu vrátil, takže téměř po celou hru bylo na place všech 18 faunů. Jedno kolo pak protihráč získal 28 bodů!

Vyhrál s celkovým ziskem 168 bodů, což nám přišlo šíleně silné. 

Moc děkuji za odpověď.

6.6.2022 19:47:20

Ahoj,

všeobecné pravidlo - ked niekto obsadí územie, tak všetky jednotky okrem jednej z obsadzovaného územia idú majiteľovi. Jedna umiera a ide do zásobníka. Výnimka sú Elfovia, tí neumierajú

6.6.2022 20:37:44

Promiň, ale tvůj dotaz mi přijde jako úplný blábol (bez urážky). Na co se to vlastně ptáš? Skus to prosím tě nějak normálně zformulovat.

Jinak, co se týče Mágů/Kostlivců/Faunů a jakýchkoli jiných jednotek obecně, pokud obsadíš nepřátelský region, standardně vždy jeden žeton jde do zásobníku a pokud jich tam měl soupeř víc, vrací se mu ostatní do ruky (aby je pak na konci tahu aktuálního hráče přeskupil). Většina národů nemůže mít víc žetonů jednotek než dostane na začátku, výjimkou jsou třeba v úvodu zmiňované národy, které můžou v průběhu hry získávat další žetony jednotek ze zásobníku.

Jistou výjimkou jsou třeba Igorové, kde si necháváte všechny žetony poražených národů, které ale pak až přijdete na řadu, vyměníte za jednotky Igorů a tím jdou žetony zpět do zásobníku. Myslím, že ve Smallworldu není možnost zabránit komukoliv dobírat další žetony jednotek, pokud má na to schopnost (leda by mu už došli všechny žetony v zásobníku).

K té kombinaci Obchodující Fauni - podle pravidel Fauni získají další žeton/jednotku za každý region dobytý region v daném tahu, ale také soupeři, kterým dobyli region získají nový žeton/jednotku. Takže to není zas tak ultimátní. A ti Obchodující… prostě je nutno držet je zkrátka, ať se tolik nerozpínají :)

 

* * * * *
Board games klub, Trenčín

6.6.2022 20:44:27

Vybíráme z Bazaru

NA KŘÍDLECH DRAKŮ - NOVÉ
NA KŘÍDLECH DRAKŮ - NOVÉ
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas