Shopping list - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 3 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra, dětská hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Orchard Toys
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 0
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Takový rodinný nákup, paní Vajtingrová, to není vůbec jednoduchá věc. To máte mléko, papriky, ponožky, rajčata, vajíčka, pastu na zuby, jablka, …“
„Tati, a taky bonbóny.“
„No, a to máte taky sýr, slaninu, šampón, rajský protlak, sardinky, mrkev, toaletní papír, …“
„Tati, a taky medvídka plyšáka.“
„No, vždyť to povídám, paní Vajtingrová. Takový rodinný nákup, to není vůbec jednoduchá věc.“

Hra Shopping list (Nákupní seznam) je určena pro menší děti k procvičování paměti. Dalším jejím využitím může být i výuka anglických slovíček, protože kromě obrázků jsou na nákupních seznamech i anglické názvy zboží. Všechny herní prvky jsou vyrobeny z velmi silného kartonu, takže jsou odolné proti poškození či zničení.

Cílem hry je naplnit svůj nákupní vozík vším zbožím podle nákupního seznamu, a to dříve, než se to podaří spoluhráčům.

Příprava hry:

Každý hráč si vezme jeden nákupní vozík ve zvolené barvě a náhodně si vylosuje nákupní seznam s osmi položkami. Doprostřed stolu se rozloží lícem dolů všechny žetony zboží.

Průběh hry:

Hráči se střídají ve svých tazích a každý se snaží najít všechno zboží podle příslušného seznamu. Ten, který je právě na tahu, otočí jeden z žetonů zboží, ukáže ho spoluhráčům, a pokud odpovídá jeho nákupnímu seznamu, přidá si ho do vozíku. Pokud se zboží z právě otočeného žetonu na jeho seznamu nenachází, hráč musí žeton vrátit opět lícem dolů mezi ostatní zboží.

Ve hře pak pokračuje další hráč v pořadí.

Konec hry:

Hra končí, když má některý z hráčů jako první naplněn celý svůj nákupní vozík. Všichni společně zkontrolují, jestli všechno jeho naložené zboží odpovídá nákupnímu seznamu. Pokud ano, tento hráč se stává vítězem hry.

Neoficiální varianta hry pro starší děti:

Všichni hráči si na samotném začátku hry prohlédnou všech osm položek na svých nákupních seznamech, aby si je dobře zapamatovali. Potom seznamy otočí lícem dolů. V dalším průběhu hry již není povoleno se na seznamy dívat a hráči musejí spoléhat pouze na svou paměť.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Alibi: 3 Intricate Mysteries
Alibi: 3 Intricate Mysteries
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas