SHÓBU - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: undefined
Vydavatelé: Smirk & Laughter Games
Autoři: Jamie Sajdak
Manolis Vranas
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Tak uz mate neco nahrane? Ja se k tomu zatim nedostal, pouze rozbaleno.

Pozor, v orig krabici mi chybely cytri byle kameny. Velke diky smeruju k www.ostrov-her.cz, kteri mi promptne odeslali nahradu.
25.9.2019 13:54:30

Te

Ja jsem si to vyrobil a pro mne dobrý, taková lepší dáma, ale když si chci ve dvou zavarit mozek tak u mne vede hypergrid..

25.9.2019 17:08:31

Dojem před prvním hraním
Hru jsem si minulý týden objednal na ostrov-her.cz a zatím mám za sebou pouze přečtení pravidel a shlédnutí několika videí na YouTube. A musím přiznat, že už dlouho jsem se na žádnou hru takhle netěšil, protože tahle hra je jednoduše geniální. Už se na ni těším a až budu mít za sebou pár partií, určitě se podělím o nějaké dojmy.

16.12.2019 19:19:10

Tak tahle hra je naprostá bomba. Geniálně jednoduchá a přitom neskutečně propracovaná. Hraje se na čtyřech deskách najednou, dvou světlých a dvou tmavých a na každé jsou čtyři černé a čtyři světlé kameny. K výhře je potřeba odstranit všechny soupeřovi kameny z kterékoliv desky. Princip spočívá v tom, že vždy na dvou deskách současně musíte vykonat dvěma svými kameny stejný pohyb (stejný směr a o stejný počet políček). První pohyb musí být na jedné ze dvou desek, které jsou na vaší straně. Tímto prvním pohybem nikdy nelze vytlačit soupeřův kámen z desky. Druhý pohyb se pak musí odehrát na desce opačné barvy a tentokrát už jeho pomocí lze soupeřův kámen vytlačit. Ve hře je potřeba sledovat dění na všech čtyřech deskách, protože je k ničemu mít převahu na třech z nich, ale na čtvrté přijít o všechny kameny. Je potřeba zároveň sledovat, jak si stojí soupeřovy kameny a jestli vůbec může vykonat první pohyb tak, aby vás tím druhým ohrozil. Zkrátka opravdu jednoduchá pravidla, která lze vysvětlit za 2 minuty, ale k vítězství je potřeba velké množství taktiky, strategie a plánování.

Zpracování je rovněž excelentní. Hra dává nový význam výrazu herní kameny, protože se jedná o skutečné kameny. Stejně tak jsou špičkové i herní desky, které jsou vyrobeny ze dřeva. Při hraní máte díky tomu pocit, že hrajete hru starou několik tisíc let.

Pro mě je Shōbu s přehledem nejlepší hra roku 2019, následovaná hrou Tiny Towns.
 

21.12.2019 11:38:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Klask
Akt. cena: 1050 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas