Sen - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Nasza Księgarnia
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Ve hře Sen se hráči vydají do snového světa, kde na ně čekají různé krajiny snů ‒ některé jako z pohádky, jiné plné krkavců. Během hry si hráči budou dobírat karty krajin snů a vyměňovat je za karty ve svém snu. Cílem hry je vytvořit si takový sen, v němž bude nejméně krkavců.

Příprava hry:

Hráči zamíchají karty krajin snů (s krkavci v počtu 0‒9) a každý z nich obdrží čtyři, které si rozloží vedle sebe lícem dolů; čtveřice karet před hráči představuje jejich sny. Ostatní karty zamíchají a utvoří z nich dobírací balíček. Vrchní kartu z něj otočí a položí vedle, čímž utvoří základ odhazovacího balíčku. Před začátkem hry se všichni tajně podívají na lícovou stranu dvou libovolných karet svého snu.

Průběh hry:

Hra se hraje na několik kol, v nichž se hráči střídají v tazích. Ve svém tahu si hráč vezme vrchní kartu buď z odhazovacího, nebo z dobíracího balíčku. V prvním případě tuto kartu vymění s jednou z karet svého snu, kterou následně odloží na odhazovací balíček. Pokud si vezme kartu z dobíracího balíčku, může se podívat na lícovou stranu karty a poté se rozhodnout pro jednu ze tří možností:

  • vyměnit dobranou kartu s jednou z karet ve snu a tu odložit na odhazovací balíček;
  • odložit dobranou kartu na odhazovací balíček;
  • provést speciální akci znázorněnou na dobrané kartě a tu poté odložit na odhazovací balíček.

Speciální akce jsou tři a hráči umožňují:

  • dobrat si dvě karty z dobíracího balíčku, jednu z nich si vybrat a provést s nimi jednu ze tří výše popsaných možností;
  • prohlédnout si jednu kartu ze sna;
  • vyměnit dvě karty libovolných dvou hráčů (bez otočení karet).

Kolo končí buď ve chvíli, kdy dojdou karty v dobíracím balíčku, nebo když některý hráč usoudí, že má ve svém snu nejméně krkavců. V takovém případě zahlásí na začátku svého tahu, načež všichni hráči otočí své karty a porovnají počty krkavců. Ty se poté zapíší, a pokud hráč, který spustil konec kola, nemá nejméně krkavců, připíše si navíc za trest dalších pět. Poté se připraví další kolo.

Konec hry:

Hra končí poté, co některý z hráčů nashromáždí celkem alespoň 100 krkavců. Vítězem se stává hráč s nejmenším celkovým počtem krkavců.

Autor: Ondřej Podavka

Vybíráme z Bazaru

NA KŘÍDLECH DRAKŮ - NOVÉ
NA KŘÍDLECH DRAKŮ - NOVÉ
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas