Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Poprvé po dlouhé době

Autor: jerry69 | 2 hodiny 30 minut | 28.8.2022 | 0

Hra: Scythe + Scythe: Invaze z dálek

Hráči: jerry69 a 1 neregistrovaný

HráčBodůFrakce

Na Scythe jsme nesáhli několik let z důvodu přílišné determinovanosti optimalizace hraní. S modulárním herním plánem a dalšími rozšířeními se však situace radikálně změnila, a tak jsme zkompletovali vše, co se dalo (kromě Fenrise - zatím), a rozhodli se dát tomuto po estetické stránce naprostému skvostu další šanci.

Paní J. bohužel neměla pravidla nastudována tak podrobně jako já, kterýžto handicap ještě podtrhlo náhodné vylosování klanu Albion, jehož obtížnost je trošku vyšší než u základních národu. Naopak já si vylosoval Sasy a to ještě se zemědělskou deskou, která obsahuje levné vylepšování a pro Sasy i relativně dostupné mechy. 

Modulární herní plán jsme se rozhodli pro začátek zatím nepoužívat a tak na svou startovní pozici nafasovali Sasové ropu, železo a vesnici hned za rohem. Proto nelenili a navzdory "zemědělskému" názvu desky začli ihned budovat těžký průmysl.

Klan Albion bohužel trochu zaspal, sice do Továrny dorazil velice záhy, dále se pak věnoval spíše dobrodružnému setkávání. Zato jakmile se Sasům povedlo přelézt řeku do hustých lesů, záplava vytěženého dřeva umožnila kromě technologií a mechů rozsévat po herním plánu i budovy.

Albion se pomalu chystal na svou první hvězdu, avčak Sasům se po mechách, technologiích a jednom vítězství v boji povedlo splnit čtvrtou hvězdu za pomoci promo úkolu Diverzifikace produkce. Díky kartě Továrny umožňující za 2 mince nasadit Rekruta pak během jednoho tahu získali rovnou hvězdy dvě - za posledního rekruta a za finální napínavý souboj. Do něj nasadily obě strany jak maximum bojové síly, tak i nejsilnější bojovou kartu o síle 5. Při remíze ovšem vyhrává útočník a díky tomuto těsnému vítězství v souboji vyhráli celkovou hru Sasové na celé čáře.

Zkušební hra sice nebyla příliš vyrovnaná, ale mechanismy se nám osvěžily (stejně tak jako naše neschopnost potřebného plánování na několik kol dopředu na obou stranách) a už se těšíme na příště, buďto s modulárním plánem nebo možná i vzducholoděmi.

Odehráno v: Orlová (Okres: Karviná)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Star wars: unlimited Palpatine + jeho ochranka
Star wars: unlimited Palpatine + jeho ochranka
Akt. cena: 116 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas