Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Srovnani s jinou hrou

Ahoj,
k cemu jiz vyslemu by se dala hra prirovnat?
Hraval jsem terra mysticu a ta je komponentove dost divna :-) a takova sucha.
Je scythe spis bojovka nebo budovavatelska, jak je to s interakci mezi hraci. Je to jak v TM , settlr zrod imperia kde si jede vice mene kqzdy to svoje a druhy ho nezajima?
14.2.2017 09:50:50

Scythe
Scythe je v prvé řadě budovatelskou hrou, která s sebou nese i možnost agresivního postupu. Lze hrát zcela nekonflikně, hráči se mohou celou dobu šudlat na svých pár políčcích a s nikým jiným nepřijít do kontaktu. Ale lze hrát i agresivněji (obzvláště ve vyšším počtu hráčů), krást ostatním suroviny, zabírat jim území, bojovat o kontrolu nad Ocelovým městem (tedy Továrnou), které se na konci počítá za tři území (což není málo).

Řekl bych, že kouzlo téhle hry leží v tom, že umožňuje vícero herních stylů, přičemž žádný není lepší, nebo horší. Někdy může být lepší využít situace, někoho pojet a získat odměnu, ale hra jako taková primárně bojová není.

14.2.2017 10:23:37

scythe
boj v Scythe ani nie je boj (ale rozmyslat nad nim treba), je to skor workerplacement hra, ale tazko porovnat s niecim... je v nej zo vsetkeho daco a ako pise Morte, mozes ju hrat, ako ty chces a ako ti spoluhraci dovolia :-)

14.2.2017 14:11:09

Morpheus
Ahoj, kde jsi byl na tom, že v Settlersech není interakce a každý si jede jen to svoje? Asi hrajete něco špatně ;) na Scythe se neskutečně těším, i když to zatím dle všeho vypadá, že to bude spíše Eurovka zaměřená na rozvoj a těžbu.. pokud si chceš zabojovat, zkus Blood Rage

14.2.2017 14:59:26

srovnání s Terrou
Myslím si, že pokud ti na TM vadily suché komponenty, ale jinak tě bavila, tak tě bude bavit i Scythe.
Jak píše Morthe níže je to spíše méně konfliktní hra, ale konflikt visí neustále ve vzduchu jako příslovečný Damoklův meč. Já bych ji co se konfliktu týče přirovnal k Through the Ages: Příběh civilizace (případně Through the Ages: Nový příběh civilizace), kde taky lze vysloveně hrát na vojenství, ale zárukou úspěchu to je spíš, když na armádu některý ze soupeřů dlabe, než že by se na to dalo vysloveně vyhrát.
A stejně jako v TTA v případě větší bitky mezi dvěma hráči hrozí, že se pak po jejich vzájemném vyšťavení bude smát třetí.

14.2.2017 16:02:44

....
To ze hra neni nejak konfliktni me nevadi. Jen se snazim zjistit o cem to poradne je.
Z budovatelskych her jsem hral terra mysticu a settlers zrod imperia

U TM se mi nelibi komponenty (daji se prezit :-)) ale herne je v poho, akorat ve dvou je to takove divne. Bojovy konflikt tam neni, jen v terramorfaci a akcich na planu a mista v kultech a ziskani dobreho svitku :-) . Neni pro jednoho.

Settlers nejcasteji hrajem ve dvou a tam konfliktu moc neni kazdy si jede to svoje a ze dojdes o par obecnych lokaci te tak netrapi. Navic po asi 100 hrach zakladu uz to sklouzavalo k jednostranne strategii a bylo to porad tak nejak stejne. da se hrat i solo.

Kdyby se nekomu chtelo hru nejak blize popsat tak bych byl rad.

Jeste radi hrajem male velke galaxie kde je clovek ve hre i kdyz neni zrovna na tahu, da se hrat solo, je za par kacek.

20.2.2017 23:56:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Video recenze
Nejlepší obrázek si uděláš, když si pustíš nějakou video recenzi na youtube, třeba na dicetower (https://www.youtube.com/watch?v=fNHPLX4IU9A). Ve dvaceti minutách se ve zkratce dozvíš, jak se to hraje, zjistíš, čemu je to podobný a ještě si poslechneš hodnocení zkušenejch deskoherních matadorů :)

21.2.2017 09:17:39

...
a nebo si pročti pravidla či zdejší popis... ale videa jsou vždy nejlepší a to i když jim nerozumíš, stačí vidět...

21.2.2017 09:21:02

videa
neco mam zhlednuto :-)

u game play videi me pripada ze se hraci moc nebavi a bohuzel mluvenemu aj moc nerozumim.

21.2.2017 09:23:11

podobnost
Vedle Terra Mystica to bývá ještě přirovnáváno k Antike. Tak si to přeber.

21.2.2017 09:26:44

Vybíráme z Bazaru

Neanderthal: Lovci mamutů
Neanderthal: Lovci mamutů
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas