Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Tenkrát poprvé

Autor: jerry69 | 2 hodiny 0 minut | 29.9.2022 | 4

Hra: Root

Hráči: jerry69 a 2 neregistrovaní

Root, opěvovaný i nenáviděný. Přišel jeho čas. Na herním pláně se střetla Markýza z Kocourova (Kočky), Rody Orlího hnízda (Orli), a Tulák Zálesák (zkrátka takový lesní Houmles).

Kočky začly hnedka ze startu svoji klasickou písničku, pomlít dřevo, upéct další pily a verbířovny a za*írat hned celý plán přemnoženýma koťatama, které nikdo neměl srdce utopit. Na dílny a stavbu karet se celkově vyprdnuly a za celou hru nepostavily ani jednu kartu.

Orli svým konzervativním dodržováním Výnosu dosáhli zejména toho, že hned v nějakém pátém kole neměli pod palcem mýtinu požadovaného typu pro stavbu svého dalšího hřadu, takže následoval Chaos a dosavadní bodový zisk o hodnotě šest byl nemilosrdně vynulován.

Mezitím si Houmles šmejdil mezi lesíky, tu a tam sejmul kušou nějakou zbloudilou kočku či orla, co si šel z hlídky na minutku odskočit, a jinak se tvářil jako velký kámoš. Vzhledem k tomu, že Kočky se vyprdly na výrobu, nakonec začal navazovat docela dobré vztahy zejména s Orly, i když jakmile se nikdo nedíval, stále si nenechal ujít příležitost někoho tajně sejmout.

Pozn. toto jsme nejspíš hráli špatně, protože ačkoliv použití kuše není boj, odstranění bojovníka frakci stejně znepřátelí.

Orli to zatím začli rozjíždět ve velkém stylu, budování pomocí Hřadů se ukázalo jako celkem výnosné, nicméně potyčky uprostřed a v kontaktních rozích mapy se začly zintenzivňovat. Body úspěšně šplhaly směrem ke třicítce, když tu přišel zvrat: při stavu 26 bodů Orlům došly figurky a tak bylo jané, že na začátku příštího kola bude zase Chaos a tentokrát to bude ztráta ještě větší než minule.

To uklidnilo Tuláka, který se rozhodl prozkoumávat zbylé ruiny, ale hlavně zcela nabudilo Kočky, které vyložili králičí Dominanci a měly tak vítězství jisté další kolo. Avšak Orli si v rukávu nechali ještě jeden mistrovský kousek: díky Hřadům na třech liščích mýtinách mohli ještě před zahájením akcí z Výnosu vybudovat dva předměty po dvou bodech a voila - máme tady vítěze!

Root splnil své očekávání, frakce se dobře doplňují a zatím mě pořád nepřestalo fascinovat, jak lze do jedné hry skloubit strategii (Orli, Kočky) a téměř čistokrevné RPG (Houmles). Skvělá práce designéři!

Rozhodně si co nejdříve dovyrobíme Krtky z podzemního rozšíření, ať je hra i ve 2-3 hráčích ještě variabilnější.

Odehráno v: Orlová (Okres: Karviná)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bitoku - rozšíření Festival
Bitoku - rozšíření Festival
Akt. cena: 180 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas