RONE - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Bonjour Games
Autoři: Štěpán Štefaník
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zničení karty na ruce


1. situace: Protivník použije Střelu s nanoidy, aby zničil poslední kartu na mé ruce, já v reakci tuto kartu zahraji. Jsem stále platný cíl pro střelu (efekt střely nemá účinek - není co zničit), nebo protivník musí určit jiný cíl pro střelu (sebe).

2. situace: Zahraji jednotku, protivník v reakci použije Omráčení (Znič náhodně 1 kartu z ruky cílového hráče). Počítá se, že mám zahranou jednotku stále na ruce, nebo je "spadlá do zásobníku" a není tím pádem na ruce a nemůže být náhodně vybrána na zničení?
9.4.2018 09:08:06

Re: Zničení karty na ruce
1.) Stále jsi valicní cíl, neboť ten se určuje při aktivaci efektu a již nemůže být změněn. V tomto případě tedy po zahrání tvé karty z ruky efekt defakto neudělá nic, protože nemůže vyhodit žádnou kartu z ruky.

2.) No záleží na kterou fázi zahraní karty hráč reaguje. Pokud jsi oznámil, že chceš hrát nějakou kartu a on na to zareagoval tím, že ti něco vyhodí z ruky, tak je stále jednotka ještě na ruce, jakmile je ale její aktivační cena zaplacena je již ve stacku (zahraná) a na ruce již není.

K oběma problematikám přibylo v nových pravidlech vysvětlení jaké jsou přesně jednotlivé fáze zahrání efektů a karet a co se v nich dá dělat, případně odpovědi na podobné otázky se dají najít i tam.

10.7.2018 07:14:18

Vybíráme z Bazaru

Ostrov dinosaurů: Hoď a kroť
Ostrov dinosaurů: Hoď a kroť
Akt. cena: 390 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas