Rocketmen - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: PHALANX
Autoři: Martin Wallace
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy


Prave mi pristal Kickstarter, dojmy napisu hned, jak to pujde. :)
30.3.2021 10:54:23


Takze prvni dojmy... Zatim po jedne hre ve dvou.

Hned do zacatku musim rict, ze pravidla sly urcite napsat lip, ale slo to z nich pochopit. Obzvlast, kdyz uz clovek videl nejake videa na youtube. Ale ted uz tedy k samotne hre. Libi se mi cela myslenka toho deckbuildu - zakladnich 12 karet v baliku, se kteryma zacinate, jsou vsechny dostupne mise ve hre. Takze uz od zacatku teoreticky muze byt vasi prvni misi rovnou Mars. I kdyz je to velmi nepravdepodobne a nevyplati se to. :) Nakup je jednoduchy, nektere karty maji monetarni hodnotu, jine obsahuji nejakou soucastku, nektere maji oboji. Velmi pekne je i pridavani karet do rakety nebo zalozeni mise, kdy se karty umi zaplatit samy (pokud maji monetarni hodnotu). Nejen, ze to je dulezita soucast hry, ale velmi efektivne si tim vlastne i ztencujete balik, takze se kolikrat vyplati tam hodit i karty, ktere jsou v rakete k nicemu. (kdyz mate treba 10 navic a nic za to nekoupite)
Ceho jsem se velmi bal, je ten push your luck system letu na vlastni misi. A popravde se mi to docela libilo. Vlastni soucastky rakety dokazou docela tu nahodu omezit, pripadne se staci poradne na let pripravit (postup o x poli bez otaceni karet) a pokud i tak vite, ze na posledni kartu to nejspis nevyjde (chybi vam treba 3 a je sance tak 20%), tak lze misi prerusit, zahodit z rakety nejake soucasti a pripravit se na novy start.

Ja uz jsem si myslel, ze deckbuilding mi jako zanr uz nema co dat a najednou tu mame Dunu a tohle. Za me je oboji velmi dobrou volbou. Z Duny jde hodne citit tema, tady taky tema nechybi a jako deckbuilding samotny je tohle mozna i malinko lepsi. Celkove jako hra u me asi vyhraje Duna, ale pokud beru v potaz jen deckbuilding, tak Rocketmen mi zas vratili viru v tenhle zanr jako takovy. Proste je tu jeste co vymyslet. Obe ty hry maji ten deck engine pouzit k necemu jinemu nez jen k pohaneni samotneho decku. Za me palec nahoru, tesim se na dalsi hry.

6.4.2021 14:36:08

Vybíráme z Bazaru

Detektivní únikovka: sluneční ostrov, časti 1 až 3
Detektivní únikovka: sluneční ostrov, časti 1 až 3
Akt. cena: 38 €
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas