Rising Sun - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zajatci

Mám českou verzi a tři dotazy k braní zajatců, které je tam vysvětleno poněkud divně. V pravidlech se píše následující:

Strana 11 - Pokud mají hráči figurky, které vzali ostatním jako zajatce, vrátí je na začátku léta, podzimu a zimy jejich vlastníkům. Za každou zajatou figurku, kterou hráč vrátí, získá navíc jednu minci ze společné zásoby. - Takže se zajatci vrací automaticky na začátku každého následujícícho období?

Strana 22 - Hráč, který získá Braní zajatců, může v provincii vybrat 1. figurku patřící jinému hráči (i svému spojenci). ...
... Když hráč bere zajatce, ukradne navic jeden vítězný bod klanu, kterému firgurka patřila. - Takže seberu vítězný bod i spojenci?

Strana 25 - Jediná část přípravy ročního období, která musí být vykonána během zimy, je návrat zajatců, v případě, že hráči mají nějaké karty ročních období, které návrat zajatců umožňují. - Jak je to tedy? Vrací se zajatci automaticky nebo na to musí být extra karta? Podle mě jde o chybný překlad a má to být tak, že zajatci se automaticky vrací až na případ, kdy tomu brání nějaká speciální karta.
27.4.2018 23:46:26 | Upraveno autorem (porovnej)

zajatci
1) Ano
2) Ano
3) Rukojmi se na zacatku vraci automaticky - duvodem je to, ze to muze aktivovat nejake karty

28.4.2018 00:04:56

Aktivace karty?> Tak tohle mě nenapadlo. Díky :-) - Targanar

aktivace> tedka se mi z hlavy ale zadna takova karta nevybavuje... aby to nebylo jen relikt z doby, kdy tvurci nejakou takovou kartu meli vymyslenou, ale nakonec ji zavrhli. - stady

:)

Zdravim jeste dotaz k zajatcum a kam ty zajatce vracime na herni plan kde jsme je zajali nebo do zasoby ?:) dekuji :)

7.5.2018 11:46:55

zajatci> se vraci do hracovy zasoby, ne na herni plan. - stady

Zajatci + karta Respekt
Nechci zakládat dálší vlákno zajatců, tak napíšu sem. Když vlastním kartu Respekt, která říká, že když vezmu zajatce můžu vzít ještě jednoho navíc. Dostanu i za něj výtězný bod a jak se to počítá, když tyto karty mám 2? Za jednoho zajatce tedy vezmu 3 a dostanu 3 VB? Nebo je to vše úplně jinak?

Díky

10.5.2018 14:43:26 | Upraveno autorem (porovnej)

vice zajatcu> Bod krades za kazdeho zajatce. Takze kdyz beres dva zajatce, ukradnes dva body (pokud je z ceho krast). Za kazdou kartu Respekt muzes vzit o jednoho zajatce navic - pokud ale v dane provincii neni tolik figurek, tak ti efekt nevyuzite karty propadne. Porad je to ale jedna figurka = jeden ukradeny bod. - stady

Respekt
Z pravidel ani bojové lamakarty to není moc jasné, ale na BGG psali s CMON, že pokaždé, když se bere zajatec, je z toho bod. Takže můžeš případně vzít až 3 zajatce (pokud tam jsou) a za každou sebereš vlastníkovi bod (pokud má). V nové sezóně pak za každou vrácenou figuru klasicky dostaneš minci.

10.5.2018 15:05:11

Vybíráme z Bazaru

Drako: Zlobři a rytíři
Drako: Zlobři a rytíři
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas