Res Arcana - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Thomas Lehmann
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rozsireni

Jak moc rozšíření vylepšují hru? Když se ke hře nedostanu často, dávaji smysl? Zvedání kvalitu hry? Nebo doceni jen ten, kdo hru bude hrát do “široka"?

20.7.2022 23:08:31

Vím, že jsou skvěle hodnocená, jsou tam další artefakty, místa moci, monumenty nebo nově svitky a prostě se mi to líbí, ALE právě protože to nemá sólo a se ženou po příchodu malé skoro nehrajeme, tak taky nevím… Jinak je super, že se to vše vejde do krabice od základu, někde jsem viděl, že SNAD i s obalenými kartami. A cena je fajn.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

21.7.2022 09:33:28

Zatím mám jen základ, ale po rozšířeních už jsem koukal. První rozšíření přidává pátého hráče, nové potvory (démony), čaroděje, artefakty atp. takže přináší více téhož. Na druhou stranu přidané karty mají nabourávat některé vítězné strategie a komba ze základu, takže pokud toho mají hráči nahráno více, vypadá to jako vítané oživení. Druhé rozšíření přidává opět spoustu karet a též novou esenci ve formě perel coby žolíků, což usnadňuje budování enginu v počátku hry. Taky ale hru prodlužuje, neb nově se hraje do 13 bodů. 

Suma sumárum, pokud máte RA nahráno, rozšíření vypadají jako must have. Pokud jej hrajete příležitostně, nějakou dobu se bez nich obejdete, neb rozšíření neposunují hru na novou úroveň, ale činí ji rozmanitější. 

21.7.2022 11:59:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Res Arcanu s prvním rozšířením si můžete zahrát na boardgamearena. Druhé rozšíření hru prodlužuje jen mírně, sice je hra do 13b, ale perly sami se počítají za bod. Dá se skončit do 4 kol jako v základní hře, je na to akorát potřeba více akcí (což vám dají perly).

21.7.2022 13:37:47

Mám zkušenost s prvním rozšířením a je to vynikající. Vznikají tam díky novým kartám a místům moci úplně nové možnosti.

21.7.2022 21:06:39

Mám nahrané desítky her s prvním rozšířením, bez něj bych si to neuměl už představit. Druhé jsme pořídili nedávno (nechápu, proč tu není dostupné v eng), možnosti rozšiřuje, ale už mi nepřijde tak mus have, jako to první.

21.7.2022 21:18:29

Podle me zalezi pouze na tom, jak casto tu hru hrajes. Pokud ji jedes jen 1 za mesic, tak jsou rozsireni asi zbytecna. Pokud ji mydlis 1 za tyden a pamatujes si uz karty, tak je to super. Navic, na Te hre je videt, ze o zadne rozsireni s velkou pravdepodobnosti vlastne nejde, ale je to vykuchany kus hry, protoze pokud by to slo vcelku, tak by to bylo moc drahe.

21.7.2022 21:33:14 | Upraveno autorem (porovnej)

@p_lichnovsky Přesně to jsem si taky říkal. I že ten insert na komplet sedí.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

21.7.2022 21:37:55

Vybíráme z Bazaru

Duna Impérium + Vzestup Iksu, Nesmrtelnost a proma
Duna Impérium + Vzestup Iksu, Nesmrtelnost a proma
Akt. cena: 4200 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas