Res Arcana - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Thomas Lehmann
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jak je to s tou "znovu hratelností"

Recenze říká, že možnosti, ač s málo kartami, jsou obří… v hodnocení tu však někdo zmínil, že znovuhratelnost je malá… Tak jak? Je tu jen jeden Rain Man mezi námi, co už má prostě všechny možnosti spočítané, nebo to tak cítí více z vás? :)

20.2.2022 12:28:55

Mám dost nahrané a hra mě zklamala právě tím malým rozsahem všeho, časem vám přijde že v základní krabici je ořez, je tam málo míst moci, málo hráčských karet. Jediné čeho je dost jsou monumenty. Vůbec nevadí že hráč si vybere karty (draftem nebo náhodně) na začátku hry, ale prostě ten celkový balík všech karet je malý.

20.2.2022 13:06:29

Za mě to má znovuhratelnost minimálně pár desítek her. Pokud nebudeš načítat strategie, tak budeš několik her jen objevovat tempo a kombinace ve hře. Právě to, že síla karet je závislá na místech síly a obojí je náhodné, tak i se stejnou kombinací karet, ale jiných místech síly (nebo naopak), budeš hrát jinak. Zároveň také záleží, jak hrají soupeři. Je tam hodně nuancí. Každopádně pokud by ti to nestačilo, jsou k dispozici 2 rozšíření.

20.2.2022 14:22:10

@Úderník  Dobrá, to je nemilé. Na druhou stranu obě plánovaná rozšíření by toto měla spravit, že? Vypadá to jen na balíky karet, takže by to snad nemuselo být ani drahé. 

 

A o české verzi rozšíření se mluvilo v souvislosti s dotiskem původní hry. Na Tlamagames svítí letošní srpen. Znamená to @Michal-BF že už se blíží česká rozšíření?

20.2.2022 14:25:10

Mám odehraných přes 950 her na BGA a je stále co objevovat. První rozšíření Lux Tenebrae přineslo démony a nová místa moci a vynikající karty jako Inferior Engine, které původní karty výrazně posunuly. Po odehrání více partií si během draftu již pamatujete karty soupeře (kromě dvou, které se odhalí během hry) a nejenom, že vybíráte pro svou strategii, tak se rovněž snažíte nechat soupeři karty, se kterými neuhraje, co by si přál. 

Fyzické provedení hry je skvělé, karty i místa moci jsou krásně zpracované.

Dodal bych na závěr, že je hra nejen strategicky velmi rozmanitá, ale také sedí tematicky - draci, démoni, strom života, alchymie, magie. 

20.2.2022 15:55:05

Joe

Ja musím po pár hrách na BGA konštatovať, že Res Arcana nie je pre mňa. Práve obmedzený počet kariet ju v mojich očiach robí akúsi málo atraktívnu, hra ma obmedzuje v tom, na čo sa pri hre sústredím a ako sa staviam k tomu, s čím pracujem (ergo v hre sa netočí príliš veľký počet kariet). Oproti tomu takí Dobyvatelé vesmíru mi dávajú omnoho lepší zážitok z toho, že mám v hre omnoho viac možností, viac rozličných kariet, s ktorými môžem počas tých X kôl pracovať a kam sa môžem s nimi uberať.

-------------------
Prekladateľ Joe

21.2.2022 04:02:36

Máme nahraných desítky partií a i když známe karty, máme své oblíbené strategie, tak to pořád je super. Rozšíření té hře prospělo, těším se na to druhé. Takže rozhodně se Arcana jen tak neohraje…

21.2.2022 07:58:14

@Chermy 
ANO, už jsou hotové překlady a míří do výroby

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

21.2.2022 08:52:22

Vybíráme z Bazaru

Bot Factory
Bot Factory
Akt. cena: 821 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas