Katedrála - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra, budovatelská
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: BoardBros
Devir
Autoři: Israel Cendrero
Sheila Santos
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pár pravidlových upřesnění

Píšu to sem spíše pro sebe, kdybych příště zase tápal.

Doručování materiálu na stavbu (akce b):

  1. pokud doručím 1 materiál na stavbu, kterou tím zároveň dokončím, můžu ihned na tuto stavbu doručit další 2 materiály k jejímu ozdobení
  2. teoreticky mohu v rámci jedné akce dokončit 3 stavby najednou (za předpokladu, že na každé rozpracované stavbě chyběl právě 1 materiál k jejímu dokončení). Nicméně pokud dokončím jednu stavbu, ihned získám příslušnou odměnu (mince a reputaci), přičemž po zisku reputace mohu ihned utratit prestiž, abych získal 2 mince. Pak tedy dokončím druhou stavbu, opět získám odměnu a opět mohu utratit prestiž pro získání 2 mincí. To samé při dokončení třetí stavby. Není to tedy tak, že nejdřív na karty staveb dám tři materiály a pak teprve získávám odměny najednou v jejich součtu.
  3. během jedné akce mohu ozdobit 3 různé stavby. Sice nebudou vyšperkované, ale mohu tím výrazně ovlivnit svůj přínos na stavbách.

Útrata prestiže 

  1. nemohu utratit prestiž, když žádnou nemám. Tudíž na začátku hry nemohu klesnou na 0 bodů reputace/prestiže, abych získal 2 mince. To mohu udělat teprve poté, co dosáhnu 5 bodů reputace, tedy jedné prestiže. Samozřejmě se to vyplatí nejvíc při 6 bodech reputace, neboť za cenu ztráty 1 bodu získám 2 mince.
  2. U promo karty “Bribe” z cechu zlodějů nemůže být cílem hráč, který nemá žádnou prestiž. Tudíž pokud jsem na 6 bodech reputace a protihráč na 2 bodech, nemůžu od něj prestiž “koupit” za 3 mince, protože on žádnou nemá.
  3. Vsunout útratu prestiže mohu i mezi úkony při dokončení šesté stavby - tedy zisk odměny za  dokončení stavby, útrata prestiže a teprve následně zisk 3 prestiží za dokončení hry.

Zabrání stavebního místa a okamžitý zisk zdroje

  1. pokud si zaberu stavební místo a získaný dílek zaplatím, abych ho mohl umístit do dílny lícem nahoru, pak okamžitě získám odpovídající zdroj, pokud mám pro něj místo v inventáři
28.8.2023 14:07:31 | Upraveno autorem (porovnej)

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Inis
Inis
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas