Raptor - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Sci-fi, Současnost
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Matagot
Autoři: Bruno Cathala
Bruno Faidutti
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Ahoj. Uvažuji o téhle hře, tak jsem se chtěl zeptat, jaký je váš názor na hru. Máme doma hru Drako, trochu mi jí Raptor připomíná. Máte někdo srovnání těchto dvou her? Je hra vyrovnaná pro obě dvě strany, nebo to má některá strana složitější?

Díky
22.3.2017 09:17:07

Srovnání
Ahoj,

hrál jsem obě, podobností se tam najde docela dost, ale stejně tak i rozdílů, například tady má každý hráč víc figurek a ne všechny jsou na hracím plánu ze začátku, plán je modulární. Hlavní rozdíl bych viděl v hraní karet, kde je prostor pro blafování a odhad soupeře. Každý z hráčů má karty v hodnotě 1 až 9, tři z nich má na ruce. Oba hráči skrytě zvolí jednu z nich a zároveň je odhalí. Hráč s kartou s nižší hodnotou provede speciální akci karty, hráč s vyšší kartou má pak k dispozici tolik akčních bodů, kolik je rozdíl hodnot karet. Je tedy potřeba odhadovat co zahraje soupeř, aby neměl až moc akčních bodů nebo naopak aby hráč získal hodně akčních bodů.

Nemyslím si, že by to některá ze stran měla složitější než druhá. Zažil jsem hry, které končily rychlým vítězstvím obou stran i vyrovnané partie, kde to bylo velmi těsně. Je důležité neudělat chybu, protože ta se stejně jako v Draku může hodně vymstít. Díky krátké hrací době ale není problém si strany vystřídat.

Abych to shrnul, pokud tě baví Drako, tak s Raptorem chybu neuděláš, zároveň jsou hry dostatečně odlišné.

22.3.2017 11:50:38

Vybíráme z Bazaru

Puerto Rico
Puerto Rico
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas