Puerto Rico - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Období kolonizace
Herní kategorie: strategická, budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Albi
Alea
Devir
Lacerta
Rio Grande Games
Tilsit
Autoři: Andreas Seyfarth
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Šlechtici - Nobles

Podle návodu jsem to pochopil tak, že na loď kolonistů se umístí vždy jeden šlechtic a zbytek kolonistů. Starosta si pak bere právě toho šlechtice.
Přijde mi to strašně drsný - starosta už má svoje privilegium, že má kolonistu navíc - takhle má další privilegium - šlechtice - který má jednak význam pro některé budovy a jednak má hodnotu jednoho bodu.
24.2.2017 11:46:13

...
No on nikdy starosta nebyla moc dobrá role na vybrání, protože hodně pomáhala ostatním a její vybrání vždy byla spíše z nouze ctnost nebo když jsi vyloženě nutně potřeboval něco obsadit a soupeři tolik ne. Jde o to, že ve valné většině z toho těžili všichni stejně, tak proč ho vybírat, když to můžou udělat soupeři. Určitě se za hru několikrát ho vyplatilo vybrat, ale všeoecně ta výhoda byla znát jen někdy, většinou ten jeden kolonista hru tolik neměnil. Ostatní výhody jsou prostě silnější. Tohle rozšíření z něj dělá dobrou volbu a už se vybírá tak nějak stejně často jako ostatní. Ale popravdě více mi to také sedí bez těch šlechticů, bylo zajímavé sledovat kdo vybere starostu... takhle je to vcelku snadná volba.

24.2.2017 12:38:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne: Hostince a katedrály - CZ, původní!
Carcassonne: Hostince a katedrály - CZ, původní!
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas