První sníh - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 50 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: (Print & Play)
Autoři: Tomáš Uhlíř
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pořadí akcí v kempech


Potřeboval bych si ujasnit pořadí akcí.

1.) Nástroje se vždycky v nočním kempu nejdřív poškodí? Takže pokud je večer nestihnu opravit, tak už s nimi odlovím jen následující den a pak se chtě nechtě rozpadnou a nestihnu už je opravit?

Pokud ano, tak z toho plyne, že nástroje vytvořené ráno vydrží jen 3 výpravy (večer, poškození, ráno, večer, rozbití) narozdíl od těch nočních, co vydrží 4 výpravy (ráno, večer, poškození, ráno, večer, rozbití). Chápu správně?

2.) V nočním kempu se skóruje hned po "braní" surovin, takže pokud potřebuji topit, tak nejdřív topím a teprve potom vyrábím nástroje, takže dřevo většinou na ně už není. Je to tak?

3.) Jak je to přesně v denním kempu? Můžu něco vyhodit z karty před vyráběním nástrojů? Nebo jen a pouze až po? Jde mi o to, že pokud mám třeba jeden poškozený nástroj a nějaké tři jídla ve skladu a na kartě krajiny mám potřebné věci pro vyrobení nového nástroje, jestli smím nějaké jídlo zahodit, případně poškozený nástroj zahodit, abych mohl udělat prostor pro nový?
29.3.2019 14:17:35

odpovědi
1. Je to tak, že když nástroj jednou neopravíš, příště už se rovnou rozpadne, aniž bys tomu mohl zabránit. Musíš se o ně starat zavčasu a nenechávat to na poslední chvíli, kdy už se ti rozpadají pod rukama.

Správně, nástroje vyrobené v nočním táboře použiješ bez opravování 4x, zatímco ty vyrobené v denním jen 3x. Noční tábor je důležitější z mnoha důvodů, jednak kvůli zimě, ale mimo jiné je vhodnější i pro vyrábění nástrojů. Tématicky je to tak, že eskymák se přes den jen na chvíli zastaví, zatímco večer má více času všechno zpracovat, zkontrolovat nástroje a najíst se, než jde spát.

2. Přesně tak. Když je eskymákovi zima, tak má oheň přednost. ;-)

3. Vyhodit z karty můžeš cokoliv kdykoliv.
Takže není problém si udělat místo pro nový nástroj tím, že vyhodíš místo něj nějaký starý.

Doufám, že to pomohlo, kdybys měl ještě nějakou otázku, klidně napiš.

29.3.2019 16:54:32

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu: 2400
Kronika zločinu: 2400
Akt. cena: 410 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas