Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Slecinka?

Koupil jste ji nekdo nekdy? Ta sleva 1 peniz na postavu je imho slaba a naopak slecinka je povetsinou celkem nakladna postava a tak radsi utracim za jine, tipycky admirala, guvernera, atd..
15.8.2016 18:51:46

Slečinka
Jo, občas ji kupuji (ideální je pokud si je seženu aspoň dvě)

Postava je nákladná, ale přináší dost bodů. Přijde mi, že se nejvíc vyplatí, hlavně pokud pak nakupuji postavy na expedice, případně námořníky.

15.8.2016 19:16:59

pokud
je to jedna z prvních postav ve hře, vyplatí se, pro získání 12 bodů potřebuješ minimálně 4 postavy, pokud budou všechny trojkové, jinak ještě víc...

A přesouvám do Diskuze, není to otázka klasického druhu (= se správnou odpovědí).

15.8.2016 19:57:20

Slečna
Sleva je velice dobrá věc. Dobrá je v kombinaci například s admirálem. Jinak já osobně se nezaměřuji na určité karty, ale jedu podle toho co mi hra nabídne či jaké mám soupeře.

15.8.2016 22:19:13

...
souhlas s posledním příspěvkem. V téhle hře totiž moc nejde rozvíjet strategie, je to prostě push your luck zábava doopravdy jenom lehounce lízlá nějakou strategií. Ve své podstatě se nedá skoro vůbec plánovat dopředu, stačí se vždy soustředit na současnou nabídku a to co mají aktuálně soupeři. A tak mám port royal rád.

16.8.2016 00:43:18

Většinou se mi do výběru nedostane
ale jak píší ostatní - je třeba reagovat na aktuální situaci. Když ji nekoupím ze začátku (většinou v nějaké levnější variantě :-)) kdy je pravděpodobnost, že se alespoň část nákladů vrátí, tak uprostřed hry o ni už nemám moc zájem. Ale je to opravdu o aktuální situaci na stole. Když se tedy stane, že se mé mince blíží ke dvanácti a přes, tak je nějaká "trojková" slečna rozhodně vítána /sakr to zní divně - no prostě slečna za tři body/. Tedy občas ji koupím i ke konci hry, kdy už vím, že její schopnost mi ani část pořizovací ceny nevrátí. Ale prostě body jsou body :-).
Také raději utrácím třeba za admirála ... když je k mání. Ke Guvernérovi jsem napsal jinde.

16.8.2016 02:02:24

Vybíráme z Bazaru

Hero realms + dva decky
Hero realms + dva decky
Akt. cena: 460 Kč
Končí za: 22 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas