Ploučnice za úplňku

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Ploučnice za úplňku - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy, Horror, Současnost, Sport
Herní kategorie: závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: raft.cz
(Print & Play)
Autoři: Jiří Andrs
Věra Andrsová
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Paprsky měsíce rozsvěcí pavučiny povlávající větrem, další se rozpíjí na hladině řeky. Čtyři posádky se připravují na vyplutí z kempu Boreček. Členové výpravy vsedají do kánoí a odpichují se od písčitého břehu. Třímají pádla, na pažích jim šustí pláštěnky proti nepohodě. S sebou si všichni vzali čelovky a pro jistotu i mačety – člověk nikdy neví, kdy se mu v noci na Ploučnici budou hodit. Prý se tam v meandrech za úplňku dějí divné věci… Můžete vjet do slepého ramene, potkat atomovou mihuli, ducha zahryzlé slepice nebo pána s bílým psíkem, který se snaží převrátit vaši loď.

Ploučnice za úplňku je stolní hra určená pro vodáky se smyslem pro humor a nadsázku. Odehrává se v tajuplných meandrech Ploučnice mezi Borečkem a Brennou. Čerpá z vodácké každodennosti, národních pohádek a z dalších odkazů, a naráží i na nedávný pobyt sovětských okupačních jednotek v oblasti kolem řeky Ploučnice, který je sám o sobě zdrojem nemála záhad. Hráči se snaží projet danný úsek řeky pokud možno co nejrychleji, případně alespoň po cestě nezahynout. Každý hráč má 8 životů, o které přichází vlivem mnoha nástrah; zároveň ale může životy ve vzácných chvílích oddychu doplnit - např. když si dá pivo nebo si dopřeje krátkého šlofíčka.

Průběh hry:

Jedná se o závodní hru, kdy hráči klasicky hází kostkou, posunou se o daný počet polí, a táhnou herní kartu. Hod mohou modifikovat akčními kartami, které dokáží např. zajistit delší pohyb, ale také stojí životy (tempo, turbo-tempo, případně také s pomocí herní karty olizování žáby). Balíček herních karet obsahuje nejčastěji různé nástrahy, které je nutné překonat (bouřku, padající stromy, nález nevybuchlé munice apod.). Mezi nimi také číhají různá monstra, která je nutná porazit s pomocí pádel či holých rukou (zuřící sumec, utonulý vodák - zombie, lidožravá štika apod.).

Vedle herních karet a akčních karet obsahuje hra ještě karty vybavení, které hráčům dávají lepší šanci přežít. Takto má každá loď na začátek 2 pádla, pláštěnky, čelovku a mačetu. Hráč nikdy nesmí mít více předmětů, než životů, platí železné pravidlo: každý hráč může mít maximálně tolik předmětů, kolik má životů. S postupující ztrátou životů proto přichází nutnost zvolit si, které předměty hráč odhodí.

Konec hry:

Vítězem se stává ten, kdo první dojede do cíle ve vesničce Brenná, popřípadě ten, kdo zemře jako poslední. Pokud dojdou herní karty dříve, než lodi dojedou do cíle, nastává den a hra končí bez vítěze.

Autor: Lasička

Vybíráme z Bazaru

Tiletum CZ
Tiletum CZ
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas