Pirate's Cove - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Days of Wonder
Autoři: Paul Randles
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Královské námořnictvo a Legendární pirát + poklady

Včera jsme zahráli jednu hru a mám dva dotazy:
1) KARTY BITVY A SALVY
V neofíko ČJ pravidlech (od Dia) je uvedeno v sekci boje (str.6), že v boji s Královském námořnictvem i Legendárním pirátem nemůže hráč zahrát karty bitvy ani salvy. Na str. 13 věnující se právě těmto dvěma lodím (jednotkám) je uvedeno, že obě tyto lodě mohou být ovlivněny kartami bitvy a salvy.
Co je správně?
Když to teď pročítám znovu, napadá mě ještě jedno vysvětlení, které mě napadlo až teď - hráč ovládající Královské námořnictvo a Legendárního piráta nemůže zahrát tyto karty na podporu téchto jednotek, ale hráč hrající za svou loď tyto karty použít může. Pochopil jsem to teď správně, že?
2) ÚTĚK
Pokud dojde k bitvě, má smysl prchat? Jediný důvod, co jsme našli, je, když je loď soupeře výrazně lepší a hrozí, že mě nezničí jen jednu sekci, ale bude mi loď "decimovat" ve více sekcích, aniž bych mu mohl já nějak více uškodit.
3) POKLADY
Navíc, co se týče pokladů. I když mi protihráč kompletně zničí trup, v zátoce jej opravím za 2 zlaťáky na hodnotu 5. Tedy 5 pokladů bude vždy "v ochraně". Ano, pokud jsem měl před bitvou třeba 8 pokladů, tak o 3 přijdu, ale 5 pokladů mi zbyde, neboť vylepšení se ve hře provádí dříve, než kontrola pokladů na lodi.
Kdyby po prohrané bitvě (pokud jsem ztratil kompletně jednu sekci) hráči přicházeli i o poklady, docela by to volbu prchnout pozvedlo. Takhle prostě "kydlím", protože pokud mám 5 pokladů, vím, že o ně nepřijdu a ještě mám šanci poničit protivníkovu loď.
Nebo jsme něco přehlédli?
11.11.2015 09:01:18

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Chronicles od Crime: The Millenium Collectors Box
Chronicles od Crime: The Millenium Collectors Box
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas