Pět okurek - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 2F-Spiele
Albi
Edge Entertainment
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Co je to štych ?

Ahoj,
chtel bych se zeptat co v teto hre presne znamena slovo štych . z pravidel jsem vůbec nepochopil princip hry právě proto ze nevím co znamená štych . Mohl by me nekdo kdo má se hrou už zkusenosti vysvetlit pravidla jednoduse ?

z pravidel vůbec nechápu například tyto vety : ALE nestačí nechat si na poslední štych nízkou kartu, je třeba mít i nějaké vysoké karty pro získání klíčových štychů = co to znamená klíčové štychy ? nebo :- získat štych zahráním vysoké karty , Cílem je nezískat poslední (sedmý) štych, Každý další štych začíná ten, kdo získal štych předchozí .

Děkuji.
7.6.2016 12:04:45

štych
Štych je jedno kolo ve kterém každý hráč vyložil jednu kartu. Jinak je vše popsáno v popisu hry.

7.6.2016 12:34:49

ještě doplním> že na to, které štychy jsou "klíčové" (a tedy se vyplatí je získat), si hráč musí právě v průběhu hry přijít :) - Kew

štych obecně
Štych, jak jej chápu já, je, jak bylo řečeno, jedna sehrávka karet. Všichni hráči hodí do placu jednu kartu a podle druhu hry buď všichni najednou, postupně, skrytě, otevřeně a tak a potom, podle vlastností vyložených karet se určí výsledek. Většinou to bývá tak, že se určí, kdo vezme celou sadu právě vyložených karet.

Hry využívající tohoto principu se pak označují jako štychové. Patří mezi ně např. Tichu nebo mariáš. Nebo právě Pět okurek.

Tolik tedy obecná poznámka k pojmu štych :-)

8.6.2016 08:46:39

ještě obecněji> Já bych ještě doplnil, že to nemusí být nutně jedna karta na hráče. Konkrétně v tom Tichu to může být i víc. Dokonce i více tahů. - Wolfsen

Štych
Není štych něco sexuálního? Od kolika let jsou doporučené hrát ty okurky? :-D

8.6.2016 15:25:57

Vybíráme z Bazaru

Legendary: Deadpool
Legendary: Deadpool
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas