Pandemic - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Matt Leacock
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Ohnisko nákazy

Ďakujem za odpoveď, pomohla.. 

Môžem sa ešte opýtať, že ak mi teda vznikne ohnisko nákazy a ja sa dostanem do toho mesta, tak ho zruším tromi akciami /t.z. každou jednou akciou odoberiem jednu kocku/? 

Ďakujem 

 

27.8.2023 13:55:43

@Kudlakova  Teď jsem vážně zmaten, co myslíš "ohniskem nákazy", protože česká pravidla takový pojem neznají. Exstují pouze pojmy Epidemie (v originále Epidemy) a Pandemie (Outbreak).

K epidemii v některém městě dojde vždy, když někdo z háčů dobere zelenou kartu epidemie. V takovém případě se posouvá ukazatel na stupnici infekce (vpravo nahoře), který dál komplikuje hru počtem otáčených karet ve fázi Šíření infekce. Do postiženého města se přidají 3 kostičky příslušné barvy a pokud tam dosud stejná barva nebyla, tak se nic neděje. Můžeš pak takové město zase kostiček zbavit a chránit se tak, před vypuknutím pandemie (viz dále).

Pandemie oproti tomu vypukne ihned v okamžiku, kdy bys do města měla přidat čtvrtou kostičku stejné barvy. V takovém případě se nemoc rozšíří i do sousedních měst (může tak dojít i k řetězové reakci pandemií). Zároveň se posouvá žeton na stupnici pandemií (vlevo dole) a osmá pandemie znamená prohru.

27.8.2023 15:48:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Chronicles od Crime: The Millenium Collectors Box
Chronicles od Crime: The Millenium Collectors Box
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas