Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

útoky za vetřelce

Rekapitulace: pokud na mě útočí vetřelec (ať už ve fázi události nebo přepadový útok, nebo ústup). Líznu si kartu útoků vetřelců, když tam není symbol daného útočícího vetřelce, tak žádný útok neproběhne. Ano? A dále se chci zeptat pokud hraje za vetřelce hráč a má hrát s kartami útoky vetřelců, tak postupuje stejně? prostě útok neproběhne pokud tam nebude symbol. Chci si to spíš ujistit. Díky
2.1.2020 14:52:14

Ano, pokud má útočit třeba Dospělec a je vytažena karta Berserk (útočí Královna a Strážce), Dospělec netaútočí.

12.5.2021 21:04:56

A jak je to prosím v případě, kdy hraje hráč za vetřelce, má na ruce třeba ještě 2 karty a a poslední hráč passuje. Dohrává vetřelec ještě ony 2 akce nebo když passuje poslední hráč, končí kolo i pro vetřelce?

20.2.2022 09:20:37

Hráli jsme to tak, že pokud pasuje poslední hráč, hráč za vetřelce již nehraje. Ale poslední hru mi to přišlo strašně slabé (ke konci se za vetřelce stěží zahrála jedna karta). V pravidlech máš napsané, že hráč za vetřelce to může ostatním hráčům zkomplikovat a v takovém případě jim vlastně nic neděláš. A protože máš v původní fázi II útok, přesun a událost nemělo by se toho hrát asi méně.

Tedy počítám s tím, že pokud ostatní hráči pasují dohraješ své karty najednou a pokud 1 pošetříš a pak dobereš do 4 můžeš to na ně nasypat.

Pohyb/útok (na libovolného hráče) se provádí jedním vetřelcem, že? Mě to přijde strašně slabé oproti hromadným pohybům a útokům fáze II.

20.3.2022 21:45:30

Hráč za votrelcov dohrá kolo vtedy, keď sa sám rozhodne pasovať alebo keď už nemá žiadne karty, teda kľudne môže dohrávať aj vtedy, keď všetci ostatní už pasovali.

Útok/pohyb sa naozaj vykonáva len jedným votrelcom na 1 akciu. Ale počas jedného kola môže hráč takto zaútočiť až 4-krát, keďže limit kariet na ruke je 4. V drvivej väčšine prípadov majú ostatní hráči už “vymalováno”.

25.3.2022 07:55:48

Sice má hráč za vetřelce míň akcí, ale oproti klasickému upkeepu dělá vše naprosto cíleně s nějakou strategií. Když hraje "sama hra", tak toho dělá sice více, ale vše náhodně. Takže je to takto zcela v pořádku.

25.3.2022 13:19:45

Vybíráme z Bazaru

Duna Impérium kovové mince a voda od Moedas
Duna Impérium kovové mince a voda od Moedas
Akt. cena: 1199 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas