Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Prvni hra a prvni nejasnosti :-)


1) Tesne pred prvni hrou jsem zjistil, ze ve fazi hracu ma hrac 2 tahy, ktere se odehraji postupne. V kazdem tahu ma hrac 2 akce. Je to tedy tak, ze prvni hrac odehraje 2 akce, postupne pak dalsi az je znovu na rade prvni hrac, ktery odehraje dalsi dve akce a znovu dokola nez pak nastane faze udalosti?

2) Pokud je to tak, tak pokud hrac v prvnim tahu pasuje druhou akci, uz dalsi svuj tah nemuze odehrat?

3) pokud tedy hrac uz z duvodu nedostatku karet pasuje pri prvnim tahu druhou akci a nachazi se v mistnosti, kde hori, dostane jedno lehke zraneni a v druhem tahu dostane znovu dalsi? Nebo nedostane, protoze nevykonaval zadnou akci?

4) Na konci kazde faze udalosti je krok evoluce. Ta zajistuje, ze v “pytlicku” jsou stale zetony vetrelcu (prazdny zeton). Kdyz ale zemre nejaky hrac, ktery se rozhodne hrat za vetrelce, tak tento krok odpada. Stane se tedy, ze v pytlicku zustane pouze prazdny zeton a je tak tedy pruchod lodi bezpecny, jelikoz vzdy po vytazeni prazdneho zetonu se pouze do vsech pripojenych chodeb umisti zeton hluku. Je to tak spravne? Nevynechali jsme neco?

5) kdyz mam dve lehka zraneni a nejaka udalost zpusobi, ze dostanu dalsi dve lehka zraneni, tak posunu zeton o 1 = dostanu jedno vazne zraneni + znovu umistim zeton na 1 lehke zraneni? Nebo se uz to jedno lehke zraneni nevyhodnocuje?

6) v polovine hry, zacal jeden z kamaradu jasat, kdyz jeho postava zemrela. Zjistili jsme, ze si vybral ukol, ze postava c. 1 nesmi prezit a byl to prave on, kdo byl hrac c. 1. :D Z podstaty hry nemuze hrac vyhrat, pokud neprezil. Jak resite takovou situaci pri vyberu ukolu?

7) infikace postavy. Pokud provedu test na kartu infekce rentgenem a objevi se mi slovo parazit, tak kartu odhodim a presunu larvu na svoji desku hrace? A pokud by se tak melo stat znovu, tak postava umira?

8) pokud splnim podminky ukolu, pak je jedno, zda se hibernuju nebo opustim lod v zachranem modulu? Za predpokladu, ze se lod nerozpadne, neshori a funguji ji motory. Dle pravidel zachranny modul dopravi hrace na Zemi. A za predpokladu, ze hrac nemel za ukol zniceni lodi. :-)

9) Hrac s parazitem na hraci desce asi nemuze opustit lod ci hibernovat v domneni, ze pak vyhraje, ze? :-) byt nema zadne karty infekce. Nebo aspon ne zadne se slovem PARAZIT.

10) dalsi nejasnosti uz jsem asi zapomnel. :-) Jinak suprova hra!

Diky za odpovedi...
25.10.2019 00:57:59

Odpovím na otazky kde si určitě pamatuji řešení
Po první hře je dobré si pročíst znovu pravidla. Je to velmi obohacující.

Ad 7) je to tak, jseš mrtvej Dejve.
Ad 6) kamarád musí číst kartičky až do konce. Je tam napsáno že pokud jsi hráč 1 musíš být tedy jediný přeživší ( aspon v eng verzi)
Ad 1) střídáte se po dvou akcích dokud všichni nepásnou.
Ad 2) ano pote co pasuješ dáš si kartu PASS do stojanku a jsi přeskakován.
Ad 3) strana 17 pravidel. Oheň mluví to jasně.
Ad 4) kdo hraje za vetřelce tak spawnuje přes karty a už tak to mají přeživší těžší.
Ad 5) jezdíš počítadlem pořád dokola a pokaždé co přejedeš važné zranění tak si vezmeš kartu.
Ad 9) pokud přežije check na konci tak může vyhrát. Larva se prostě nevylihla a třeba v těle umřela.
Ad 8) ano.
Ad 10) máš naprostou pravdu je to super hra.

25.10.2019 09:06:35

Enrique
... nebo Dejve, Lumír má pravdu. V pravidlech odpovědi najdeš, nemá moc smysl je sem opisovat znovu. Doporučuji si je přečíst.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

27.10.2019 07:19:05

Vybíráme z Bazaru

Hrdinové bez záruky
Hrdinové bez záruky
Akt. cena: 333 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas