Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Obtížnost a tipy k vítězství

Ahoj, 

 

nedávno jsme si pořídili Nemesis a už jsme ho hráli několikrát. Docela dost se snažíme spolupracovat a vyhrát, ale zatím jsme 4x prohráli a ani jednou nevyhráli. 

Dnes jsem si ještě zkusil solo variantu a také těsně před finišem přišel útok vetřelce, který mě zlikvidoval (máš-li alespoň 2 těžká zranění, umíráš). 

Musím se přiznat, že ač mě hra baví, tak se začíná dostavovat určitá frustrace, že se nám i přes veškerou snahu nepodařilo vyhrát. 

Má ještě někdo taky takový problém? Hrajeme to nějak špatně? 
Případně nemáte nějaké tipy, co by mohly pomoci?
Moc díky 
 

28.5.2023 16:12:21

Ja nejsem zadny expert na Nemesis, ale v prve rade bych predevsim overil, ze hrajes dobre vsechna pravidla 🙂 ja treba prvni hru hral jen dve akce (ne 2+2)  

28.5.2023 16:23:08

@Troll_Ronie Nevím co teď myslím to 2+2. 
Ale použiju všechny akční karty než pasuji a “pustím” k tomu vetřelce. 
Pravidla mám neustále po ruce a myslím (doufám), že to hraju dobře. Plus jsem si pustil 2 české letsplaye. 

28.5.2023 17:07:02

@Reithal - ano, s těmi akcemi to hraješ dobře. Nutno podotknout, že Nemesis není primárně stavěná jako kooperačka (i když pravidla tam na to jsou) a je to ameritrash s velkým podílem náhody. Proto při kooperativním hraní může hra působit i nevyváženě.

Já to v ko-opu hrál snad jen jednou/dvakrát (neúspěšně) a rozhodně to není takový zážitek jako semi-coop proti sobě.

28.5.2023 17:25:02

@Ellenar  Tak semikoop jsme to zkoušeli také a to je ještě těžší v tom, že jsme si nemohli věřit a hra nás prostě pokaždé pojezdila. 
To až teď jsem si to dal solo, ale do té doby jsme jeli vždy semikoop a dostali jsme na budku

28.5.2023 18:53:01

Hele…my první polovinu hrajeme(v 5) v coop a pak jakmile se otevřou spací komory, tak si začneme dělat naschváli. Jinak hru jsme dali několikrát. Základ je se rozprsknout po lodi nejlépe třeba ve dvou a ten druhý, aby se přilepil a využil to že nemusí házet na hluk když jde k první postavě.

Snažíme se ještě vybrat místnosti, protože předměty nám pak zachrání prd*l. :). Nebát se třeba použít hasičák. Další věc je minimálně se vracet do místností.

 

 

28.5.2023 19:28:18

Máme  už  za tři roky odehraných přes 150 her které eviduji. Drtivá většina je v semicoop a čtyřech lidech. Celkem se nás protočilo u hry 9 hráčů. Úspěšnost výher prvních 4 hráčů je 26%,22%,18%,10%.

Ztížili jsme si pravidlo výběru postav tím,že si nevybírame ze dvou,ale co vylosuješ s tím hraješ.

Myslím,že pravidla v naší skupině máme vylaďené, a takticky to myslím hrajeme na docela dobré úrovni. Nikdo nikomu nic nedaruje zadarmo,a pokud to úkol vyžaduje,tak si jdem celkem hodně po krku.

Kolikrát máme hru rozjetou parádně a pak hra dokáže zabít  třeba v jednom kole. Jindy jsme se dostali shodou okolností do situace s tak nízkou pravděpodobností záchrany,že i útěk z věznice Shawshank by byla procházka růžovým sadem. A to se třeba podařilo. Samozřejmě s velkým emočním nadšením.

V tom je ta hra právě úžasná. A to nepočítám těch hádek co proběhly :D

Chce se to učit z každé hry, dobře využívat karty a hodně hledat předměty. Primárně se snažíme vyhýbat boji nebo nebojovat,pokud nás vážné okolností bojovat nenutí. Nejlepší je mít v záloze připravený hasičák nebo paralyzér.

28.5.2023 19:38:42

hra je nemilosrdne kruta a smrt prichazi velmi rychle, jednou jsme to hned po prvnim kole restartovali, protoze uz bylo jasne, ze do 5 kol umreme, takze nemelo smysl pokracovat… pokud se hraje semi-coop tak v podstate neni sance vyhrat, je to spis o te “ceste” nez “cili”, v plne kooperacni verzi se to uhrat da, ale hodne to ovlivni, jake ukoly se vytahnou, nektere jsou vyrazne tezsi nez ostatni.

28.5.2023 19:42:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Přesně, v tom semi-coopu jsme kolikrát taky nikdo nevyhráli a všichni bídně zhynuli (i bez přičinění prvního zabitého a jeho převzetí Intruderů). Ale je to spíš o tom si hru užít včetně všeho, i toho nepříznivého, co během hraní přijde.

28.5.2023 22:37:12

Nechávat si alespoň jednu kartu na ruce, když se na vás vyskočí larva tak ať se okamžitě nepřisaje. :D

5.11.2023 10:46:11

Vybíráme z Bazaru

Kvíz o Evropě
Kvíz o Evropě
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas