Nejsme tu sami - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Games Factory Publishing
Geek Attitude Games
Stronghold Games
Autoři: Ghislain Masson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Oklika - Detour

Tato karta říká, že před vyhodnocením efektu lokace může bytost přesunout jednoho loveného do sousedící lokace - není mi však 100% jasné, co se bude dít potom.
Například, lovený je v lokaci sousedící s tou se žetonem bytosti, a bytost ho tam přesune. Bude chycen? Bude lokace pouze bez efektu? Nebo vzhledem k přesunu až po odhalení se žeton bytosti ignoruje?
My jsme to zatím hráli tak, že pokud je Lovený přesunut na lokaci s nějakým žetonem v důsledku této karty, není zasažen ničím, krom toho, že efekt té lokace nebude moci využít. Jinak mi přišla ta karta moc ultimátní pro Bytost, v případě že by efekty žetonů po přesunu platily (přeci jen tak lze pokrýt až 4 lokace jedním žetonem bytosti, případně pokud se použije i žeton planety, tak další 4 lokace, a máte 8 lokací pod palcem). Na druhou stranu kdyby byly žetony úplně bez efektu, tak mi to přijde jako dosti slabé pro Bytost, vzhledem k tomu, že pak jen vybírá nejméně výhodnou lokaci pro loveného, a ono ve výsledku každá lokace je dobrá, když vás nechytnou a můžete ji použít.
4.4.2017 12:24:29

bude chycen
Já bych řekl, že bude chycen. Logicky... proč ne. Už takhle to má Bytost těžký...

4.4.2017 12:37:36

Podle me chycen
Vzhledem k tomu ze muzes přesunout jen jednoho loveneho vyhodnocujeme jako chycen se vsemi efekty.

4.4.2017 16:16:57

Anyanka
Chytí ho to. Přesune se tam před tím, než se vyhodnocuje lokace a ta se vyhodnocuje prakticky zároveň s efektem žetonů lovu. Takže ho Bytost kousne. Je to docela silná karta, ale Bytost holt někdy potřebuje pomoct;)

4.4.2017 17:25:38

Díky
Díky za odpovědi, je fakt, že bytost to nemá nejlehčí, takže tahle karta bodne. A když se to srovná třeba s tím, že lovení zas mají dosti husté karty přežití, jako je třeba ignore žetonu bytosti, tak to asi je docela srovnatelné. Mí spoluhráči, kteří mě nutí hrát za bytost, však asi nebudou nadšení, když jsem i tak zatím neprohrála :))

5.4.2017 08:47:13

Vybíráme z Bazaru

Chronicles of Frost (ENG)
Chronicles of Frost (ENG)
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 10 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas