Na louce - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Klemens Kalicki
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

2 hráči

Ahoj,

 

zatím jsme hráli 3x ve 2 hráčích. První 2 hry super, pohoda a oddychovka, vždy bylo na desce hromada použitelných karet, takže jsem ani nevěděl kam dřív sáhnout. Oba jsme dali 60+ bodů s klidem, nicméně včerejší hra dost drhla a bylo vidět, že ve 2 to chce ještě nějaký pročišťující mechnizmus nabídky karet. Prakticky na začátku se zasekl “W” sloupec, jediný dům mi sebral protivník a pak už tam zbyly jen ploty, které potřebují dům, soupeř si pak jeden postavil, ale pro mne byl tento sloupec do vyčištění desky v půlce hry nepoužitelný. Jako “N” jsem na začátku dostal bažanta, který mimo jiné potřeboval bobule a to byla další věc, která mne totálně zařízla. Za celou hru přišly bobule jen jednou a to s plotem, který potřeboval dům. Bohužel v “N” fázi šla do hry velká většina karet s podmínkou bobule a tak jsem vařil mozek víc jak v Agricole, abych vůbec dokázal držet krok se soupeřem a byl schopný vyložit vždy alespoň něco nebo využít tah smysluplně k zisku bodů, “E” jsem nemohl použít, protože jsem celkem rychle došel na max. vyložených půd, protože nic jiného jsem v tu chvíli často ani nemohl zahrát a pak jsem jen čekal, jestli po tahu protihráče (pokud nebyl v “E”) nepřijde něco, co bych mohl použít. Nakonec jsme skončili s 50 a on s 55b, ale vidím tam docela velký problém v nedostatečném protáčení balíčků karet, tak by mne zajímalo, jaký máte názor, případně jestli jste nezkoušeli nějaký houserule? Koukal jsem na BGG a tam navrhují po každém kole kromě 3. (kdy se pročistí celá deska) vyčistit jeden řádek, příapadně mít možnost vyřadit X řádků jako speciální akci u ohniště)

22.2.2022 12:26:31 | Upraveno autorem (porovnej)

A víš o pravidlu nahrazování chybějících symbolů, že stačí mít jeden symbol a ostatní chybějící symboly můžeš nahradit tím, že zahodíš za každý chybějící 2 karty z ruky?

22.2.2022 12:53:37

No … přijde mi, že pokud jste i tak skončili z 50 vs 55 bodů, tak to není žádný velký rozdíl. Pokud nejde nějaký symbol, tak se prostě rozjedeš na něco jiného, co nejde vytlout z karet pozorování, lze víc než solidně dohnat krajinkama a suvenýrama z cest.

+ jak říká tady kolega: pokud karta má víc než jeden požadavek, dají se nahradit odhazováním jakýchkoliv karet. Ano, třeba nezískáš pařez, kde je potřeba nějaký symbol, který prostě do hry nepřišel, ale proto jich je tam víc, aby každý měl šanci si něco urvat.

Za mě ta hra funguje v jakémkoliv počtu dobře a žádné house rule není potřeba.

 

22.2.2022 13:50:33

Neříkám, že to nešlo, ale už to nebyla tak pohodová hra, když 80% vyložených karet bylo zaseknutých a člověk tak nějak kličkoval mezi tím zbytkem a věděl, že další 2-3 kola se toho moc nezmění a ve výsledku to pak bylo s “N” ještě k horšímu. Výměnu 2 karet za symbol jsem musel udělat v posledním kole, když už bylo jasné, že to co mám v ruce nemůžu vyložit, nicméně to je podle mne akce, kterou opravdu nechceš dělat.

První dvě hry bylo neustále z čeho vybírat a spíš šlo o to vybrat si to nejlepší a hra mi subjektivně přišla víc v klidu a příjemně utekla. Poslední hru jsem měl 2 sloupce blokunté a většinu z karet uprostřed také, protože ve hře chybělo několik symbolů, případně přišel jen jeden a ten se dostal do hry když jsem nebyl na tahu. Je možné, že to byla spíš vzácnější událost, zatím jsem neodehrál moc her, ale matematicky je jasné, že takové situace, zejména u 2 hráčů nastanou snadněji, když z balíčku 45 karet vidíš v nejhorším případě jen 10 karet, tam si to o nějakou nouzovou akci o protáčení karet fakt říká.

22.2.2022 15:00:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Podle mě je zahazování karet normálně regulérní akce, kterou dělat (situačně) chceš: třeba protože závodíš o to, kdo rychleji vyžere bonus za pařez, případně prostě víš, že se ti něco víc vyplatí. Chápu, na co narážíš, že chvilku trvá zase karty nabrat, ale fakt v tom nevidím problém. Podle mě takové house rule, které by třeba do dvě kola měnilo nabídku vytvoří zase jiné problémy.

BTW, pokud vyloženě sháníš nějaký symbol, tak pomáhá zahrát destičku č. 3 dozadu a zkusit si to najít ve třech kartách z balíčku. Neříkám, že je to samospásné, ale je to možnost.

22.2.2022 15:27:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Královské rošády - CZ, ještě zabalené, rarita!
Královské rošády - CZ, ještě zabalené, rarita!
Akt. cena: 999 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas