Mille Fiori - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Schmidt Spiele
Autoři: Reiner Knizia
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přístav

Chtěla bych se ujistit, že správně chápu přístav. Připadá mi totiž oproti ostatním oblastem značně nevýhodný.

Pokud zahraju modrou kartu s číslem 3, umístím sklíčko na pole loďi a figurku lodi posunu o 3 pole. Získám tím 0 bodů. To pro jednoduchost zopakují ještě 2x. Čili budu mít po druhé kartě loď na šestém poli a 0 bodů. Při třetí kartě už budu mít v řádku tři lodě, takže například v případě třech druhů zboží získám 18 mil (3 sklíčka x 6). Tím se dostanu na poslední pole, získám 10 bodů a kartu navíc. A to je konec. Žádnou další modrou kartou již žádné body nezískám.

Je to prosím tak nebo chápu bodování přístavu špatně?

22.5.2023 16:22:39

Tak jsou zkusila kouknout ještě na nějaká videa a z těch mi vyplynulo trošku něco jiného než z přeloženého návodu. Tedy, že po zahrání modré karty přístavu umístím sklíčko na políčko lodi a zároveň si posunu loď podle kormidla ve středu karty a příslušné body (bonusovou kartu) hned získám. Pokud je flotila kompletní nezískávám míle na posun lodi, jak jsem pochopila, ze zde uvedeného překladu, ale rovnou body. Možná ani tohle nejsou správná pravidla, každopádně mi takto připadá oblast přístavu podobně výhodná jako ostatní oblasti a hru jsme si tak velmi užili.

24.5.2023 11:52:41

Při umístění sklíčka můžete, ale nemusíte posunout svou loď po obchodní cestě. Pokud tak učiníte, získáte odměnu (body, bonusovou kartu) z pole na kterém se ocitnete. Pokud lodí nepohnete, není ani odměna. Za samotné umístění sklíčka nejsou žádné body až do doby, dokud není kompletní flotila, tj. tři sklíčka v řádku. A ano, tady máte pravdu, v překladu je chyba. Po zaplnění tří polí, vyplouvá flotila a přináší zúčastněným hráčům body (nikoliv míle - jak je uvedeno v překladu) = napravím. :-)

 

24.5.2023 13:58:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Revolver 2, Brno
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas