Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Významy zelených karet rozkazů

Hru jsem čerstvě koupil a mám ji v angličtině. Zaujaly mne názvy jednotlivých “zelených” karet příkazů, které v angličtině, ale i v češtině působí dost rozdílným významem. Jedna znamená útok, jiná průzkum etc. V pravidlech k tomu není vůbec žádná zmínka. Na zahraničních diskuzích jsem se dočetl, že bez ohledu na název, všechny karty vlastně dávají stejnou možnost, tedy pohybu a útoku v některých, či všech sektorech. 

Chci se tedy spíš pro jistotu zeptat, jestli to tak opravu vnímají a hrají všichni. Zrovna rozdíl mezi kartou útoku a průzkumu by mi přišel i zajímavý. Že by bylo možné některým rozkazem jen provést pohyb  a některým i útok. Hráli jsme zatím jen jednu hru, takže nemám zkušenost, jestli by to nebylo pro hru špatně.

12.1.2023 09:29:24

Ahoj,

název je jen doprovodný text. Důležité je co je tam napsáno. I tak to dává smysl. Průzkumem hraješ jen jednou jednotkou a lížeš dvě karty a jednu si myslím ponecháš, takže můžeš dostat lepší kartu. Při útoku hraješ 3 jednotkami.

To jak píšeš, že někdy se jen pohnout a jindy posunout a zaútočit hra také umí, ale až v rozšířeních na velkých mapách, kdy ty vzdálenosti jsou větší a původní karty jsou nahrazeny jinými.

 

12.1.2023 09:42:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Red Rising Collector's edition
Red Rising Collector's edition
Akt. cena: 25 €
Končí za: 8 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas