Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hra ve čtyřech

Ahoj, poradíte mi, co koupit (jaké rozšíření) pro hru ve čtyřech? Jak je to vlastně hratelné ve více hráčích? Díky. 

12.5.2023 21:02:37

Hrávám duely, ve čtyřech jsem to hrál už před delší dobou. Mám pocit, že bylo větší bojiště - rozdělené na 6 částí (3 tvé, 3 spoluhráče). Pokud by někdo chtěl, dám to zase i ve čtyřech, ale myslím si, že ve dvou je to lepší. A co k tomu je potřeba, zda stačí základ, nebo je nutno mít rozšíření, to nevím.

Pán her - Nový Jičín

12.5.2023 22:06:26

Pro hru ve 4 potrebujes 2 zakladni krabice….mas tam.pak i scenare s rozlozenim.

Pripadne je na toto delane rozsireni Overloard, ktere te ale da jen vetsi plan, ale nedostanes jednotky.

Hra ve 4 v podstate je jako 2 hry ve. 2 vedle sebe s tim, ze mate jedno bojiste, ale mas jakoby 2 skupiny a kazda ma svuj balicek command karet. 1 z hracu na kazde strane je velitel a ten ma.na starosti hrani taktickych karet.

13.5.2023 15:04:16

Pro zakladni hru ve 4 staci i jeden zakladni set. Hraje se to pak tak, ze jeden hrac hraje stred mapy, druhy krajni sektory. Podobne se to da hrat i ve trech na jedne strane (teoreticky tedy az v sesti) - kazdy pak ma jen jeden sektor. Jednotky, ktere stoji na hranici, muze ovladat kterykoliv z prislusnych velitelu.

Pokud budete dva sedet na jedne strane a radit se spolu, co udelate, tak je to vlastne hodne podobne, tohle vam jen dava takovy pocit, ze ma kazdy za nejakou cast mapy/bitvy svoji zodpovednost. Ale neni to spatne.

Se dvema core sety se pak da hrat Overlord (to je to, co zminuje @Korenar i @Unrealik ), kdy se opravdu daji dve mapy vedle sebe a hrajete vlastne na takove “nudli”. Pro tuhle variantu existuji specialni scenare.

I Overlord ale muzes hrat normalne ve dvou, mas tam ale pak 6 sektoru, takze pokud je vic hracu, ma kazdy vetsi prostor nez pri hrani pouheho zakladu.

Jen pro uplnost jeste doplnim, ze jsou pak jeste scenare a mapy Breakthrough, ktere naopak funguji tak, ze hrajete vic “do hloubky” - jednotlive strany to pak maji dal k sobe, narozdil od Overlordu, ktery ma “hloubku” zakladni hry, ale vetsi “sirku”.

14.5.2023 00:35:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Eldritch Horror: Mountains of Madness
Eldritch Horror: Mountains of Madness
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas