Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 8 let |
Herní doba: | 50 min (reálná data) |
Herní svět: | Zvířátka |
Herní kategorie: | desková hra |
Herní mechanismy: | deck-buildingHráč v průběhu hry staví svůj osobní balíček karet - získává hodnotnější karty a zbavuje se počátečních slabých. |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Jason Lee |
Rok vydání: | 2022 |
Dostupnost: | |
Sdílej: |
Chyby v CZ pravidlech
[To třetí evidentně vzniklo proto, že BF použil do grafiky špatnou kartu pro daný příklad, ona tam totiž je jak Ještěrka asistentka, tak Ještěrka velitelka - a ta první zmíněná dává o bod pohybu méně.]
- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming
@Jonash Str. 7, Slon štěstíčko. Jeho kartu nemůžete odstranit (pomocí efektu jiné karty či destičky), ale lze ji odhodit.
Toto bych nedefinoval jako chybu CZ pravidel. Ta anglická pravidla zní zcela stejně jako česká.
---
Happy Elephant: This Explorer provides transportation for your precious Relic. They have no particular effects, but cannot be removed.
---
A o případném zákazu odhození není v těch pravidlech ani zmínka, takže nějak nevidím důvod, proč bych tu kartu Slona nemohl odhodit z ruky. Je to prostě karta jako každá druhá.
@Azifaral Vím, že to řešili snad i kluci na JOUOBcastu, proto jsem to sem zmínil. Mělo to být spíš jako doplnění, o chybu v pravidlech na rozdíl od těch bodů výše nejde.
- - -
@Jonash Ok. Spíše mám jiný problém, který už dotazuji na BGG a to s efektem Odpočinku. Opět není problém mezi CZ a ENG pravidly, tam je to stejné, ale obecně příliš nerozumím významu.
--
Při použití efektu odpočinku si vezměte z odhazovacího prostoru stejný počet karet, jako je hodnota odpočinku, a položte je dospod balíčku otočené lícem nahoru. Tyto karty můžete umístit v libovolném pořadí a můžete si také kdykoli zkontrolovat údaje o těchto kartách. Pokud vám během vašeho tahu dojde balíček karet, odhozené karty již nemícháte, abyste si vytvořili nový balíček. Proto může být efekt odpočinku velmi důležitý.
--
@Azifaral Haha,. koukám, že řešíme úplně to samý. U této časti jsem se zasekl také a četl ji opakovaně dokola.
Snad to je jasnější.
- - -
@Jonash Ay caramba. :( Tak to jsem tedy naprosto nepochopil, byť tedy teď potom co jsi napsal a následném detailním přečtění pravidel to trošku dává smysl. Já předpokládal, že ti Lovci se hrají jako klasický deckbulding, jakmile dojde dobírací balíček, tak přemíchám karty a doberu do 5. Ale teď mi to asi docvaklo, že to je jinak a to tak, že karty se přemíchávají a vytváří nový dobírací balíček pouze v základním táboře, tzn. že jakmile mi dojdou karty v dobíracím balíčku, tak já se MUSÍM VRÁTIT DO ZÁKLADNÍHO TÁBORA. Tam si teoreticky můžu najmout nového společníka, pokud na to mám prachy, a pak přemíchám komplet karty. To ale zase na druhou stranu trochu popírá systém odhazování karet a zeštihlování balíku, protože když ho budeš mít hodně štíhlý a nebudeš mít moc karet s efektem odpočinku, tak ho budeš často přemíchávat a vracet se zpět. Do háje, ale toto tedy v těch pravidlech není napsáno příliš jasně. :(
Jako je i není. Já to od začátku hrál dobře, problém jsem měl jen s tímhle jedním odstavcem, kde mi trvalo to pochopit.
Takže jo, karty můžeš koupit jen při návratu do tábora a jen v tom případě zamícháš úplně VŠECHNY karty a vytvoříš nový balíček.
Zeštíhlování smysl nějaký dává, protože třeba v sólu musím na konci tahu odhodit nezahrané karty - může mi zbýt v ruce jen jedna -, a když mi jich právě zbylo dost nevyužitých, protože byly slabé a nešly poskládat na požadavky akce, tak tím rychleji se dostanu ke konci balíčku a tím rychleji se mi i blíží konec partie, který je jiný než při hře více hráčů. Ale i v multiplayeru to smysl mít bude, protože se snažíš být co nejvíce efektivní, jde přeci jen o závod, kdo ty relikvie najde dříve. A se silnějšími kartami to jde lépe. Ač je fakt, že já karty s efektem odstraňování v těch pár hrách nevyužil = ani je nekupoval.
- - -
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
A Gest of Robin Hood
Akt. cena: 1125 Kč
Končí za: 10 dnů