Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Úprava pravidel


Ahoj, přemýšleli jsme nad úpravou pravidel pro souboj s nestvůrami. Podle nás by se mělo změnit počet bojových karet, které lze zahrát v prvním tahu, tak aby nebylo tak jednoduché vykuchat nestvůru. Počet by podle nás měl záviset na rychlosti - neboli být limitován výši atributu rychlost. Co Vy na to?
8.2.2020 22:15:51

Úprava pravidel
Taky jsme nad tím přemýšleli, ale nevím no, přijde mi to trochu nefér vůči lovci monster, tak abyste se nedostali do situace, kdy nikdo nebude lovit. Většinu her co jsem hrál kde vyhrál lovec to bylo velmi natěsno, kdy by stačil jeden tah jinému hráči k výhře dobýváním země nebo tak, tímhle pravidlem by se vítězná podmínka pro lov mohla prodloužit třeba až o šest kol (kdyby resetoval akce opět lovec a šel na opětovný lov), což by jí kompletně odpískalo. Je tedy na místě přemýšlet zda to je nutné - byl tu taky nápad, že to není nebalancované, ale prostě zabíjet potvory je větší zábava, proto se to stává častěji.

Ale chápu, štve mě taky trochu. To, že jsou některá monstra lehká mi přijde jako neodstranitelný problém ve hře obzvlášť spolu s jejich náhodným zjevením. Zezačátku hry tři nejtěžší monstra? Nikdo neloví. Tři nejlehčí monstra? Ti, které lov nebaví mají smůlu. Zjeví se třeba jen dvě? Lovec staví monument jako divý, aby se objevilo další atp. S tvým pravidlem navíc hry, kde se zjeví jen těžká monstra budou ještě těžší, takže opět, hrajeme pouze area control s náhodnými útoky na pár místech mapy.

Myslím, že lepší je nějaké pravidlo, kdy se do lovu mohou zapojit i jiní hráči a jejich zdroje - viděl jsem celkem fajn nápad na BGG: Pokud lovec loví v regionu, kde má cizí hráč hoplíty, může hráč ony hoplíty obětovat a snížit tím hodnotu bojových karet lovce při obraně (tedy monstrum útočí za 4, lovec se brání za 5, hráč s hoplíty obětuje dva a lovec se tedy s 3 neubránil, nemá šanci dohodit). Sice to neřeší situace, kdy lovec zabije potvoru ihned na prvním kole, ale to se z mých zkušeností stává opravdu zřídka a jen u těch nejlehčích, což si myslím, že je tematické. Přijde mi to relativně fér, protože byť to je velký zásah lovci do hry, ostatní hráči musí odklonit zdroje od hlavní armády a vystavují hoplíty útokům monstra. Ještě to nemám otestované, protože jsem to chvíli nehrál, ale chci to zkusit.

Asi bych k tomu doplnil i obrácené pravidlo, že když loví hrdina a je doprovázen armádou, může obětovat hoplíty a snížit tím útok nestvůry, čímž by lovec měl motivaci k aspoň malému hraní na mapě a hrdinové co mají nízkou sílu měli šanci něco zabít.

10.2.2020 09:41:24

No,
hele, uprimne zase tolik her nemame odehrano, abychom mohli tvrdit, ze to vyznamne zhorsi postaveni lovce. Ja si myslim, ze pokud ma lovec silu 5, tak se jedna pouze o rozdil 1 bojove karty na potvoru - dava to prostor pro odvetu prisere a cini boj tezsim.

Ale treba by to slo zkombinovat s Vasim navrhem, ze pokud by zautocil na priseru s hoplity, tak by ziskal za cenu hoplity volny utok navic -> logika je, ze hoplite odlakaji potvoru, takze hrdina ma moznost vicekrat zautocit ovsem za cenu obetovani hoplity nebo by to slo balancovat tim, ze hrac s vyssi rychlosti by mohl hrat vice karet kazdy tah - rychlost 3 muzes zahrat 3 karty prvni kolo, pak prisera, pak hrac 3 karty atd... To dava taky smysl.

Problem BGG pravidla je, ze lovec nema moc hoplitu, kdezto area hraci jich maji spoustu, takze efektivne by mohli mnohem vice skodit lovci.

10.2.2020 20:45:58

Vybíráme z Bazaru

Nukleum- 3D insert
Nukleum- 3D insert
Akt. cena: 15 €
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas