Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Barveni miniatur LOH

Čau, rád bych zeptal, jak nabarvit miniatury, například co použít za barvy (typ), jak připravit miniatury atd.. Bude to můj první pokus, tak proto mě zajímají nějaké ty řady.
Diky
17.7.2018 08:32:44

winsz
mrkni zde:
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/#content

nebo youtube

17.7.2018 08:37:05

nebo
na video Davida nedvídka v deskofobii.

HRASoprodejce

17.7.2018 14:27:37

LNF

Winsz
1. Žiletku nebo ulamovák na odstranění drobností.
2. Barvy citadel, army painter, vallejo... u těchto výrobců nesáhneš vedle /hlavně více druhů kovů /stříbro, metal, více druhů goldů/ - jsou to z větší části roboti - vybrat si asi jednotlivě a nekupovat sadu + různé tělové, něco na kámen-šedá, písek/. Zářivější barvy - na blesk, oheň atd. - vallejo má velmi pěkné... Obecně: Army painter: velmi dobrá kvalita=více ředit, chybí odstíny - hlavně zlatá, žlutá, barvy spíše tmavší odstíny, cena nižší. Vallejo: velmi dobrá kvalita, široká nabídka, cena středí. Citadel: široká nabídka - u některých odstínů až moc, velmi dobré technické barvy /technical/ a asi nejlepší krev, ceny vyšší. Všechny značky lze mezi sebou de facto libovolně míchat.
3. Sám jsem stříkal 2 spreji - černá zespodu a tam, kde jsou stíny a bílou z vrchu. Citadel/Army painter spray - cca 250,-/ks.
4. Pořádně rozmyslet co jakou barvou budeš dělat, případně odlakovač z DM:)
5. Mrkni na videa na youtube - např. Sorastro, warhammer TV + lidi co malují např. W40k, Blood rage, Descent, Star wars. Občas se najde zajímavá technika:-) + mokrá paleta + správná "hustota" barvy. Lidé většinou píší, kterými přesnými barvami malují - lze udělat seznam.
6. Štětce: 1 vetší na monumenty, 3 menší. Počítej s tím, že čím menší štětec=méně barvy=rychlejší schnutí. Hlavně ať správně sedne do ruky. Maluji vždy figurky "co nejsvětlejší", shady barvy utlumí, poté je dobré vytáhnout vystouplé plochy + detaily. Pozor na žlutou, bílou, pleťovou - s těmito barvami velmi opatrně - dokážou na figurce udělat paseku a mají špatnou kryvost. Nejprve vždy dělám kov+ostatní, poté pleť, žlutá, bílá.
7. Shady: Stačí si vybrat. Army painter: soft - na jemný shade, strong - brnění, flesh... Citadel: agrax - lze použít i na kov /ze stříbrné udělá lehkou zlatou - sorastro C3PO/, nuln oil - na kovové detaily - nematlat celou figurku, modrý vash od walleja je také super... - se shady/washi velmi opatrně - čím méně tím lépe, lepší 3x málo - než jednou hodně:-)
8. Lahmium medium, vallejo glaze medium: barva lehce schne. Doporučuji např. na pleť, pláště.
9. Lak - nejlépe asi od army painteru matt warhnish - natíráš si to sám na figurky, což je sice časově náročnější, ale sprej může pozlobit, když ho pořáááádně neprotřepeš.
10. Podložku na malování - stačí karton.
11. Posypy, písek, kamínky - na podstavce.
12. Jar-mýdlo na čištění štětců.
13. Peníze - vše výše vyjmenované je investice okolo 2-3 tis. - za možná stovky hodin zábavy a toho pocitu z díla:-D Hodně lidí si odstíny a barvy míchá, pro mě je ale téměř nemožné třeba po měsíci namíchat stejný odstín... Proto mám třeba 4 hnědé, 3 zlaté, 3 kovové, 4 pleťové, 3 pískové atd. Je to hned a hlavně je jistota odstínu.
14. Pevnou ruku, nespěchat a čas:-) - zvlášť na monumenty.

Klidně mi napiš SZ a když budu vědět, tak zkusím poradit.

17.7.2018 19:46:03 | Upraveno autorem (porovnej)

LNF
Přesně takhle jsem svoji otázku myslel, moc dekuji za vyčerpávající odpověď, kdybych potreboval něco objasnit, napíšu ti zprávu.

18.7.2018 07:55:12

Barvy
Hele, a neni Lahmian medium spis na zpomaleni schnuti?

18.7.2018 22:45:10 | Upraveno autorem (porovnej)

LNF

Lm

Ano je bod 8

19.7.2018 06:59:29

Vybíráme z Bazaru

Hra Vesmirna agentura
Akt. cena: 440 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas