Le Havre - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Lookout Games
MindOK
Ystari Games
Autoři: Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

S Andrejkou

Autor: J.J. | 3 hodiny 30 minut | 14.4.2017 | 1

Hra: Le Havre

Hráči: J.J. a 1 neregistrovaný

Andrejka mě opět porazila. Ale hlavně - nahrála u toho neuvěřitelné skóre: 418 bodů! (Pozn. Hráli jsme to špatně, takže skóre by nakonec tak vysoké nebylo, viz níže.) Já měl nějakých "obvyklých" 250 - 280. Začínala hru, pořídila si tržiště, klasika. Na několik kol se v podstatě úplně vykašlala na živení dělníků, postavila a koupila pár budov a nabrala postupně šest půjček. Já se zprvu tak nezadlužil, vždy mi to nějak vycházelo tak, že po přijetí půjčky a zaplacení dělníků by mi nic nezbylo, neměl bych na vstup do některých budov. Tak jsem se půjčkám zprvu vyhýbal, později jsem jich ale stejně nabral sedm. Jenže já zůstal pozadu a Andrejka už byla neuvěřitelně rozjetá. Měla lepší zásoby dobytka a obilí, postavila (a také občas koupila) v úvodu více budov, měla první loď. Lodí nakonec postavila tolik, že ji to zcela pokrylo náklady na živení dělníků. To se sice v podstatě povedlo i mně, ale já byl úplně jinde. Andrejka se v druhé půlce hry (velmi brzy v druhé půlce hry!) vykašlala na stavbu zbytku budov, (ono jich zas až tolik nezbylo, poslední cihly utratila za koksovnu), jídlo měla zajištěno a vrhla se do velkého byznysu - chodila neustále do svého dolu (střídavě vždy s jinou akcí) a pak najednou přeměnila 12 nebo i víc kusů uhlí na koks. Pak skočila do železárny a s příplatkem 30 energie nabrala hromadu železa. S tím pak běžela do Vysokých pecí (speciální budova, která přišla do hry a kterou si Andrejka koupila), kde mohla za 15 energie přeměnit jedno železo na dvě (!) oceli. A ona takhle vyměnila třeba i osm železa najednou (za 120 energie). No a kromě toho, že si pak za ocel postavila možná i dvě lodě, tak ocel vyvážela, samozřejmě za nevídané peníze (nepočítaje spoustu "drobných" za různé doprovodné akce) A tenhle proces, tohle "kolečko akcí" stihla provést dvakrát!

(Dodatek: níže v diskuzi jsem byl správně upozorněn, že ve Vysokých pecích lze najednou proměnit jen jedno železo, hráli jsme to tedy špatně a výsledné skóre tedy není relevantní.)

Odehráno v: Pardubice (Okres: Pardubice)

Komentáře

Vysoká pec
Ano, taky si pamatuju, jak mi kdysi při spatření Vysoké pece zajiskřili očička. A taky jsem chtěl udělat super mega přeměnu, ale brácha řekl: "To určitě". A opravdu mi ztuhnul úsměv, když jsem zjistil, že to jde pouze 1x (je tam 1x v té modré šipce), takže tolik k Vysokým pecím :-)

21.4.2017 23:37:13

Aha
No jo, máš právdu! Díky za upozornění, hráli jsme to tedy blbě.

22.4.2017 08:35:59

A ještě
A ještě jsme úplně stejně blbě hráli železárnu, ale naštěstí také jen v téhle hře.

30.4.2017 11:08:21

Vybíráme z Bazaru

Lord of the Rings - On the doorstep (Hobbit)
Lord of the Rings - On the doorstep (Hobbit)
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas